× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Vuosihuollot päättyivät – varmaa voimaa Olkiluodosta taas normaaliin tapaan

Vuosihuollot päättyivät – varmaa voimaa Olkiluodosta taas normaaliin tapaan

25.6.2018

Vuoden 2018 vuosihuollot päättyivät juhannuslauantaina 23. kesäkuuta kello 11.54, kun Olkiluoto 1 -laitosyksikön vuosihuolto saatiin päätökseen. OL1:llä tehtiin tänä vuonna mittavammat huoltotyöt ja OL2:lla oli vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki. Vuosihuollot kestivät tasan kaksi kuukautta.

Kollaasi_vuosihuollot_web.jpgOlkiluoto 1 -laitosyksikön huoltoseisokin keskeisimmät työt olivat muun muassa pääkiertopumppujen ja niiden taajuusmuuttajien uusinta, lauhduttimen tuubinippujen vaihto, reaktorin lisäveden syöttöjärjestelmän uudistus, sivulauhteen eteenpäinpumppaus ja korkeapaine-esilämmittimien sekä syöttövesijakajien uusinta. Reaktorin suojarakennukselle tehtiin myös tiiveyskoe. Töissä oli mukana TVO:n oman väen lisäksi noin 1 500 ulkopuolista ammattilaista.

OL2:n vuosihuollossa vaihdettiin polttoainetta ja tehtiin vuosittain toistuvia huoltotöitä sekä vietiin loppuun reaktorin lisäveden syöttöjärjestelmän uudistukset. Polttoaineenvaihtoseisokki alkoi huhtikuun 23. päivänä ja kesti kaksi viikkoa.

Kaikkiaan vuosihuollot kestivät 10 vuorokautta ennakoitua pidempään. Aikatauluviivästyksiä aiheuttivat muun muassa reaktoriveden puhdistusjärjestelmän lämmönvaihtimien vaihtotyön suunniteltua myöhäisempi aloitusajankohta. Muilta osin vuosihuollot toteutuivat suunnitelmien mukaisesti.

- Vuosihuollot sujuivat hyvin. Panostimme tänä vuonna erityisesti yhtenäisiin työtapoihin sekä työmaiden siisteyteen ja järjestykseen, OL1 ja OL2 -laitosyksiköiden laitospäällikkö Nina Paaso kertoo.

Olkiluodon ydinvoimalaitosta on modernisoitu vuosien saatossa laajoilla modernisointihankkeilla vuosittain vuorottelevien polttoaineenvaihto- ja huoltoseisokkien aikana. Jokaiselle laitteelle ja komponentille määritettyä huolto- ja vaihtoaikataulua noudatetaan vuosihuollon aikana tarkasti. Hyvällä ennakkosuunnittelulla varmistetaan laitosyksiköiden turvallinen sähköntuotanto ja hyvä käytettävyys.

Lisätietoja:
OL1 ja OL2 -laitosyksiköiden laitospäällikkö Nina Paaso, puh. 02 8381 2700