× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Rakennuspäällikkö pitää hommat hallussa

Rakennuspäällikkö pitää hommat hallussa

8.6.2018

"Winter is coming" on pahaenteinen lausahdus Game of Thrones televisiosarjassa. Olkiluodossa Winterin saapumisella on aivan toisenlainen merkitys, sillä Olkiluoto 3 (OL3) -työmaan rakennuspäällikkö Mikko Winter tuo mukanaan ratkaisut kiperiinkin kysymyksiin.

Winter saapuu haastatteluun OL3-projektitoimistolle hymyssä suin. OL3:n sovintosopimus on laitostoimittajan työtä valvovan diplomi-insinöörin mieleen. Riidat laitostoimittajan kanssa on sovittu ja tarpeelliset resurssit työn loppuunsaattamiseksi on taattu. Tuhat henkilöä työllistävällä rakennustyömaalla onkin vielä perjantai-iltapäivällä kova vilske. Miten kaikki langat pysyvät käsissä näin massiivisella työmaalla?

- OL3 on jopa Euroopan mittapuulla valtava työmaa. Näin mittavan projektin johtamisessa on oleellista tunnistaa jäljellä oleva työ ja paketoida se hallittavan kokoisiin paloihin. Tällä tavalla työ ja tavoitteet tulevat ymmärrettäväksi ja saavutettaviksi yksittäisen työyhteisön jäsenen näkökulmasta, Winter taustoittaa.

Winter.JPG
OL3-työmaata leimaa sen suuren kokoluokan lisäksi myös tarkat työlupakäytännöt, jotka tulevat varmasti tutuiksi jokaiselle työmaalla työskentelevälle.

- Turvallisuus menee kaiken edelle. Asianmukainen työlupa vaaditaan kaikissa töissä. Vain tällä tavalla voimme varmistaa turvallisen työmaan jokaiselle työntekijälle sekä ennen laitoksen käynnistymistä että sen jälkeen, Winter kertoo.

OL3:n parissa projektin alusta alkaen työskennellyt Winter ei missään vaiheessa ole kokenut kyllästymistä työhönsä, päinvastoin.

- Tämä projekti on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa jokainen päivä on erilainen. En voisi kuvitella antoisampaa projektia, hän sanoo.

Työn vastapainoksi Winter kertoo harrastavansa golfia ja muuta liikuntaa sekä seuraavansa jonkin verran jääkiekkoa.

- Pääkaupunkiseudulta lähtöisin olevana kannatan HIFK:ta, mutta symppaan nykyisin myös Lukkoa, Raumalle kotiutunut Winter naurahtaa.