× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot puolimatkassa

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot puolimatkassa

7.5.2018

Olkiluoto 2 -laitosyksikön (OL2) vuosihuolto on päättynyt. Laitosyksikkö kytkettiin takaisin sähköntuotantoon sunnuntaina 6. toukokuuta, ja se tuottaa jälleen sähköä Suomelle. OL2:n vuosihuolto alkoi sunnuntaina 22. huhtikuuta.

vh2018_OL2_web.jpgOL2-laitosyksikön 39. vuosihuollossa vaihdettiin polttoainetta, tehtiin korjauksia ja testauksia sekä vietiin loppuun reaktorin lisäveden syöttöjärjestelmän uudistukset.

Olkiluoto 1 -laitosyksikön (OL1) noin 33 vuorokautta kestävä huoltoseisokki alkaa 13. toukokuuta. Siinä suurimpia töitä ovat muun muassa lauhduttimen ja ejektorien uusinta, sivulauhteen eteenpäinpumppaus ja korkeapaine-esilämmittimien, syöttövesijakajien sekä pääkiertopumppujen ja niiden taajuusmuuttajien uusinta.

OL1-laitosyksikön vuosihuollon työllistävä vaikutus on urakoitsijoiden osalta noin 1 100 henkilöä. Henkilötyötunteja tehdään noin 160 000.

OL1_vuosihuolto_twitter_04052018.jpgYdinvoimalaitos hyvässä tuotantokunnossa

Olkiluodon ydinvoimalaitos pidetään jatkuvasti hyvässä tuotantokunnossa laitosyksiköillä vuorottelevien polttoaineenvaihto- ja huoltoseisokkien avulla.

Vuosihuolloissa noudatetaan jokaiselle laitteelle ja komponentille määritettyä tarkkaa huolto- ja vaihtoaikataulua. Hyvällä ennakkosuunnittelulla pyritään estämään turvallisuudelle tai tuotannolle tärkeiden laitteiden ja niiden osien vikaantuminen vaihtamalla ne vaihto-ohjelman mukaisesti. Näiden lisäksi laitosyksiköillä tehdään mittavia modernisointi- ja kunnossapitohankkeita noin viiden vuoden välein.

Lisätietoja:
Sähköntuotannon johtaja Marjo Mustonen, puh. 02 8381 2100.