× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  YJK15-kurssi keräsi ydinalan osaajia Olkiluotoon

YJK15-kurssi keräsi ydinalan osaajia Olkiluotoon

16.2.2018

​​Ydinalan kansallisen ydinturvallisuus- ja ydinjätehuoltokurssin (YJK15) viides jakso on saatu päätökseen Olkiluodossa. Kuusiviikkoisen kurssin TVO:n organisoima Olkiluodon osuus käsitteli ydinlaitosten käyttöturvallisuutta ja käyttöiän hallintaa.

.YJK-15:n luennot pidettiin Olkiluodon Vierailukeskuksessa. Kurssilaiset demonstroivat myös erilaisia materiaalien testauksia ja tekivät ryhmätöitä. Kurssi päättyi torstain laitosvierailuihin OL1:lle, OL3:lle, voimalaitosjäteluolalle ja ONKALO-näyttelyyn.

Kansallinen ydinturvallisuuskurssi koostuu kuudesta vajaan viikon mittaisesta jaksosta, jotka toteutetaan eri paikkakunnilla järjestävien organisaatioiden tiloissa. Kurssilla käsitellään laajasti ydinturvallisuuteen liittyviä aiheita ja se on suunniteltu täydennyskoulutukseksi eri alojen pohjakoulutuksen saaneille ja muutaman vuoden ydinalalla työskennelleille henkilöille.

Kurssin järjestäjinä toimivat Fortum, TVO ja Posiva, STUK, VTT, Fennovoima, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto, Työ- ja elinkeinoministeriö, Saanio&Riekkola, Pöyry sekä Platom. TVO:lta ja Posivasta YJK15-kurssille osallistuu  yhteensä 19 erikseen valittua henkilöä.
YJK15:n Olkiluodon jakson vastaavana toimi koulutuspäällikkö Tiina Kuusimäki. Kurssin käytännönjärjestelyjä pyörittivät vierailupäällikkö Anne Niemi sekä koulutussuunnittelijat Marianne Helenius ja Merja Heinonen.

YJK15_1.jpg
YJK15-kurssi täytti Vierailukeskuksen auditorion. Olkiluodossa kurssilaisia oli 74.

YJK15_2.jpg
Vierailupäällikkö Anne Niemi opastaa laitosvierailun kulusta Posivan Oskari Piepposta (kesk.) ja Lauri Parviaista.

YJK15_3.jpg
TVO:n Juha Poikola (vas.) ja Mika Tanhuanpää valmiina nousemaan bussiin ja opastamaan kurssilaisia laitosvierailulla.

YJK15_4.jpg
Kurssilaisia valmiina lähtöön. Keskellä oppaana TVO:n Teemu Kivistö.

Teksti ja kuvat: Pasi Tuohimaa