TVO:lla takanaan historiansa suurin rekrytointivuosi

8.1.2018

Teollisuuden Voima on varautunut Olkiluoto 3 EPR -laitoksen käyttövaiheeseen ja tuleviin eläköitymisiin palkkaamalla yli sata uutta osaajaa.
Vuoden 2017 aikana TVO-konsernissa toteutettiin sen historian suurin rekrytointikierros. Vuoden loppuun mennessä konsernissa aloitti yli sata uutta ihmistä. Työntekijöitä palkattiin lisää pääasiassa teknisiin asiantuntijatehtäviin.

Konsernissa on tehty myös muita organisatorisia muutoksia. Noin 85 työntekijää on vaihtanut tehtäviään. Lisäksi monen työnkuvat ovat muuttuneet.

- Palkkaamalla uusia osaajia ja hiomalla organisaatiotamme varaudumme Olkiluoto 3:n käyttöönottoon. Erityisesti teknisten palveluiden ja sähköntuotannon organisaatioita on vahvistettu, henkilöstöjohtaja Jaana Isotalo kertoo.

Isotalo2017_11_13-31.jpgHenkilöstöjohtaja Jaana Isotalo

- Pääasiassa uudet tekijät ovat koulutukseltaan diplomi-insinöörejä, insinöörejä ja asentajia.

Isotalon mukaan rekrytointitarpeen taustalla on myös niin sanottu Olkiluoto-integraatio, mikä merkitsee työmenetelmien ja toimintatapojen yhdistämistä kolmen laitosyksikön välillä. Nyt toteutetuilla rekrytoinneilla varaudutaan myös lähivuosien eläköitymisiin.

- Uuden laitoksen käyttöönottovaihe on tekijöillemme ainutlaatuinen tilaisuus oppia uutta. Juuri siksi tämä aika on erityisen tärkeää rekrytointien kannalta, Isotalo sanoo.

Kaikkiaan TVO-konsernissa työskentelee 880 ammattilaista. Luvussa ovat mukana myös Posivan 80 loppusijoitusosaajaa.

- Henkilöstön keski-ikä TVO-konsernissa on noin 40 vuotta. Luku kertoo, että rekrytoimme vastavalmistuneiden lisäksi jo teollisuudessa ja teknisellä alalla aikaisemmin työkokemusta hankkineita ammattilaisia, Isotalo kertoo.