Vierailukeskuksessa takana vilkas kesä

29.9.2017

​Kesäkeskiviikot keräsivät kävijöitä kiitettävästi, ja kesän aikana Vierailukeskukseen tutustuikin jopa toistasataa kävijää päivässä.
Olkiluodon_vierailukeskus_2017.jpgLähialueen tapahtumat, kuten Porissa järjestetyt Suviseurat ja Rauman Pitsiviikko, lisäsivät kävijämääriä. Myös TVO oli mukana useissa kesätapahtumissa, kuten Porin SuomiAreenalla.

– Tapahtumissa juttelimme kävijöiden kanssa ja vastasimme heidän mieltään askarruttaviin kysymyksiin. Ihmisiä kiinnosti erityisesti OL3:n valmistuminen ja Posivan loppusijoitustoiminnan tilanne, kertoo vierailutoiminnan päällikkö Mika Tanhuanpää.

Tiedettä lapsille ja nuorille

tiedeleiri_koe.jpg

Kesän aikana satakunta 7–14-vuotiasta lasta osallistui TVO:n järjestämille lasten tiedeleireille. Viikon kestävillä päiväleireillä sytytettiin kipinä tutkimiseen sekä innostettiin tekemään
tieteellisiä kokeita.

– Saimme sekä lapsilta että heidän vanhemmiltaan paljon hyvää palautetta. Varsinkin näyttävimmät kokeet jäivät lasten mieleen, ja päivän touhut puhuttivat myös kotona iltaisin.

TVO on järjestänyt lasten tiedeleirejä 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Leireillä tutustutaan erilaisiin luonnontieteen ilmiöihin ja tietysti vietetään kesää. Kaikkiaan TVO:n tiedeleireille on vuosien aikana osallistunut yli tuhat lasta ja nuorta.

Olkiluodon_vierailukeskus_2017_2.jpg
Lue lisää Olkiluodon Vierailukeskuksesta!
Vierailukeskus löytyy myös Facebookista ja Olkiluodon tiedeleirit Instagramista.

Kuvat: Helka Suomi