​Luontokuvanäyttely Olkiluodon Vierailukeskuksessa

1.9.2017

​Näyttelyssä on ihasteltavana toinen toistaan upeampia luontokuvia kymmeneltä paikalliselta valokuvaajalta. Näyttelyn avajaisia vietettiin 25. elokuuta.
IMG_1378.jpgOlkiluodon Vierailukeskuksessa on mahdollisuus tutustua kokeneen luontokuvaajan Seppo Härmälän paikallisten valokuvaajien lähettämistä kuvista kokoamaan luontokuvanäyttelyyn. Esille on valittu 26 mielenkiintoisinta luontokuvaa, jotka on otettu pääosin Olkiluodosta ja lähiympäristöstä eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina.

Näyttely on osa 100-vuotiaan Suomen luonnon juhlatapahtumia. Näyttelyn avajaisia vietettiin perjantaina 25. elokuuta, ottaen hieman varaslähtöä 26. päivänä valtakunnallisesti vietettyyn Suomen luonnonpäivään.

Tilaisuudessa tervehdyksensä toi myös Pyhäjärvi-instituutin Teija Kirkkala.

- Suomen luonto on niin ainutlaatuinen, että voisimme juhlia sitä vaikka joka päivä. Minulla oli sellainen ennakkokäsitys, että Olkiluodon saari on aivan täyteen rakennettu. Sainkin ilokseni nähdä, että täällä on hyvin rikas ja monipuolinen luonto ja luodolla on säilynyt harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja, Kirkkala havannoi.

- TVO on tehnyt tiivistä yhteistyötä Pyhäjärvi-instituutin kanssa, mm. tukien Eurajokeen laskevien ojien tutkimusta. Posivan kanssa on myös tehty yhteistyötä biosfääritutkimusten parissa. Mielellämme jatkamme tätä yhteistyötä.

_DSC6112_web.jpg
TVO:n ympäristöasiantuntija Merja Levy ja Pyhäjärvi-instituutin Teija Kirkkala.

IMG_1396_web.jpg
Kuvaajat yhteiskuvassa: Seppo Kivislahti, Ari Ahlfors, Kalle Haapala, Veli Puputti, Jouni Lehtola, Altti Salo, Hannu Huovila, istumassa Tapani Karjanlahti, Lasse Saarelainen ja Seppo Härmälä.

_DSC6118.jpg
Jaana Isotalo piti konsernin edustajana avauspuheenvuoron. "Moniko tietää, että julkaisuissamme käytetyt kuvat ovat oikeasti usein täältä Olkiluodosta kuvattuja? Tällä olemme halunneet myös nostaa esiin tätä upeaa luontoa ympärillämme."

IMG_1377.jpg
TVO:n sähkötekniikan pääinsinööri Seppo Härmälä valitsi näyttelyn kuvat lähes viidensadan kuvan joukosta.

_DSC6094.jpg

Näyttelyyn on vapaa pääsy Vierailukeskuksen aukioloaikoina.
Valokuvia voi ihastella marraskuun loppuun.

Kuvat: Helka Suomi ja Henna Engren