Juokse kuntosi edestä — Sähkötossut kirmasivat Olkiluodosta Raumalle

16.8.2017

​Olkiluodosta Rauman torille juostavalle matkalle starttasi iloinen joukko TVO-konsernilaisia, sähkötossuja.
sahkotossut_2017_web.jpg
sahkotossut_startti2_web.jpg
sahkotossut_torilla_web.jpg
Kunnosta riippuen juoksumatkaksi sai valita reilun 10 tai vajaan 20 kilometrin siivun. ​Juoksu-urakan jälkeen sähkötossuilla oli vielä ohjelmassa Ruokapuoti Lumon Tero Suhosen ravintovalmennusluento aiheenaan optimaalinen tankkaus ja palautuminen.

Sähkötossujen juoksumatka

Tavoitteellinen yhdessä tekeminen oli johtoajatuksena, kun TVO-konsernin juoksuaktiivit lähtivät suunnittelemaan henkilöstön juoksukampanjaa. Syntyi Sähkötossujen juoksumatka, joka huipentuu syyskuussa juostavaan Tampere Lake City Maratoniin. Mukaan on voinut lähteä, vaikkei olisikaan maanteiden kiituri tai maratonmestari. Tärkeintä on yhteinen juoksumatka ja yhdessä tehtävä harjoittelu toisia tsempaten.

— Olen sosiaalinen liikkuja; juoksulenkit sujuvat paljon mukavammin hyvässä seurassa. Samalla tutustuu paremmin työkavereihin, joiden kanssa ei välttämättä ole muuten työssään tekemisissä. Maraton tavoitteena on myös hyvä motivaattori, kertoo juoksukampanjaa järjestämässä ollut Tapani Karjanlahti.

Huoltotiimissä juoksupäivänä toiminut Raila Viitala on myös innoissaan yhdessä tekemisestä.

— Minua motivoi juoksussa ja liikunnassa yleisesti se, että sen avulla jaksaa paremmin ja siitä tulee mahtava fiilis. En ole varsinaisesti ryhmäliikuntatyyppi, mutta hyvällä porukalla on kiva treenata yhdessä. On myös mukava tutustua muihin saarella työskenteleviin ihmisiin, Raila kertoo.

Mukaan lähtenyt noin 40 hengen porukka on harjoitellut aktiivisesti viikoittain. Halukkaat saivat alussa juosta Cooperin testin ja juoksutekniikka laitettiin kohdilleen Asema Fysioterapian Timo Torpon juoksukoulussa. Yhdessä on koettu niin VLJ-luolan ylämäkitreeni, TFW-hurrikaani, kahvakuulaharjoitteet kuin lihaskuntotreenit. Matka jatkuu!

— Juoksuporukassa on eri kuntotasolla varustettuja juoksijoita. Treenit mietitään niin, että kuntotasoon katsomatta jokainen saa tehtyä hyvän treenin. Eri lajeihin tutustuminen on tuonut hyvää vaihtelua pelkkään maantiejuoksuun, Karjanlahti päättää.

SahkotossutVLJ_002_web.jpg
SahkotossutVLJ_007_web.jpg
IG: #kaikkienaikojenjuoksureissu #sähkötossut #tvokikyilee #posivakikyilee

Teksti: Henna Engren, kuvat Helka Suomi, Raila Viitala ja Tapani Karjanlahti