​TVO organisoituu kolmen laitosyksikön tarpeisiin

12.7.2017

​Teollisuuden Voima Oyj (TVO) uudistaa organisaatiotaan 1.8.2017 lähtien. Muutoksen tavoitteena on vahvistaa strategian toteuttamisedellytyksiä muuttuvassa toimintaympäristössä OL3 EPR -laitoksen käyttövaiheen lähestyessä.
- Uudella organisaatiolla valmistaudumme erityisesti Olkiluoto 3 -laitosyksikön käyttöön sekä käyvien laitosyksiköiden turvalliseen käyttöön ja systemaattiseen kehittämiseen. Lisäksi pääsemme hyödyntämään paremmin tukitoimintojemme välisiä synergioita, toimitusjohtaja Jarmo Tanhua sanoo.

TVO-konsernin johtoryhmän nykyisistä jäsenistä Marjo Mustonen on nimitetty tuotantojohtajaksi. Marjolla on pitkä kokemus turvallisuusasioiden johtamisesta sekä OL3:n rakentamisesta vastaavan johtajan tehtävistä. Mikko Kosonen on nimitetty turvallisuusjohtajaksi yhdeksän vuoden tuotantojohtajan kokemuksella. Risto Siilos vastaa konsernin lakiasioiden lisäksi Lakiasiat ja hankinnat -toiminnon johtamisesta sekä toimii TVO:n hallituksen sihteerinä ja toimitusjohtajan sijaisena. Talousjohtaja Anja Ussa vastaa jatkossa myös IT-, liiketoiminnan kehitys- ja palvelutoiminnasta.

Uusina jäseninä johtoryhmään on nimitetty Pekka Frantti ja Jaana Isotalo. Pekka Frantti toimii OL3:n taloudellisten etujen ja edellytysten varmistamisesta vastaavana johtajana. Jaana Isotalo on nimitetty henkilöstöjohtajaksi, jonka vastuulla ovat HR, koulutus, viestintä ja työyhteisökulttuurin kehitys.

Johtoryhmässä jatkavat entisissä tehtävissään OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen, teknisten palveluiden johtaja Sami Jakonen sekä rahoituksesta ja riskienhallinnasta vastaava johtaja Lauri Piekkari. Anna Lehtiranta jatkaa TVO-konsernin sidosryhmäsuhteista ja vaikuttajaviestinnästä vastaavana johtajana.
 
Organisaatiomuutokset astuvat voimaan 1. elokuuta 2017. Uuden laitosyksikön käyttöön valmistaudutaan myös rekrytoimalla useita kymmeniä uusia asiantuntijoita ja työntekijöitä.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jarmo Tanhua, p. 02 8381 2000.
 

Taustatiedot uusista TVO:n johtoryhmän jäsenistä:


Pekka Frantti
Johtaja, OL3 Commercial Completion

Syntynyt vuonna 1964. DI,Tampereen teknillinen yliopisto. Toiminut aiemmin liikkeenjohdon konsulttina ja sitä ennen GS-Hydron toimitusjohtajana. Aiempi työura erilaisissa johtotehtävissä YIT:llä ja ABB:ssä sekä Suomessa että ulkomailla.

Jaana Isotalo
Johtaja, HR, viestintä ja kulttuuri

Syntynyt vuonna 1977. KM, Turun yliopisto. Toiminut aiemmin muun muassa TVO-konsernin henkilöstöpäällikkönä, Posivan henkilöstöpäällikkönä, IAEA:n koulutusasiantuntijana ja TVO:n koulutuspäällikkönä.