Osaavia ihmisiä etsimässä

10.2.2014

​Työ- ja elinkeinoministeriön osaamistyöryhmän raportin mukaan Suomessa tarvitaan ydinenergia-alalle noin 2 400 uutta osaajaa vuoteen 2025 mennessä. Uusia työntekijöitä tarvitaan TVO:llakin ja siksi on tärkeää luoda yhteyksiä tulevaisuuden osaajien parissa.

TVO:n vierailupäällikkö Merja Heinonen ja vierailutoimen päällikkö Mika Tanhuanpää ovat juuri palanneet viimeiseltä kevään rekrymessumatkalta. – Olimme Tampereella kartoittamassa sikäläisten opiskelijoiden kuulumisia ja keskustelemassa ydinvoimayhtiön tarjoamista työpaikoista. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja tapasimme monia mielenkiintoisia ihmisiä, Heinonen toteaa.

Rekrytointitapahtumia ympäri Suomen

Tänä vuonna TVO on ollut mukana vastaavissa tilaisuuksissa Tampereen lisäksi Oulussa, Lappeenrannassa, Helsingissä ja Raumalla. – Olemme kokeneet nämä tilaisuudet todella antoisiksi ja virtaa antaviksi. Nuorilla on hyviä kysymyksiä ja usein keskustelut antavat molemmille osapuolille ajattelemisen aihetta. Suosimme opiskelijajärjestöjen järjestämiä tapahtumia ja osallistumme niihin aina parhaan kykymme mukaan. Tänä vuonna käymme vielä muutamissa pienemmissä, eri kiltojen järjestämissä tapahtumissa, Tanhuanpää kertoo.

Rekrytointitapahtumiin osallistumiselle vierailupäälliköt näkevät kaksi tärkeää syytä. – Ensinnäkin haluamme tarjota erilaisia työpaikkoja osaaville ja motivoituneille henkilöille. Tänäkin vuonna palkkaamme noin 150 kesätyöntekijää. Toiseksi olemme edelleen yrityksenä joissakin opinahjoissa vielä tuntemattomia, joten tunnettuuden lisääminen tällä tavoin ei myöskään ole pahitteeksi.

Mika_ja_Merja.jpg

Mika ja Merja vauhdissa Tampereella. Takana Ainomaija Kylänpää henkilöstöhallinnosta.

Töitä monelle alalle

Heinonen ja Tanhuanpää kohtaavat usein epäluuloa, että eihän teillä minulle voi töitä olla. – On mukava todeta, että Olkiluodossa on tarjolla hyvin monenlaisia pestejä. Kaikki työntekijämme eivät suinkaan ole ydinfyysikoita. Esimerkiksi kemistit ja röntgenhoitajat löytävät paikkansa täältä. Ja onpa TVO:lla myös viininviljelyä sekä ravun ja sammen kasvatusta, joten maatalousalakin tulee edustetuksi.

TVO:n yhtenä valttina on yrityksen puolesta järjestetty työmatkakuljetus Raumalta ja Eurajoelta. – Usein opiskelijalla ei ole käytettävissä autoa, joten kuljetus on ehdottomasti iso plussa, Heinonen vinkkaa.

Heinonen ja Tanhuanpää edustavat TVO:n yhteiskuntaosastoa, mutta mukana messumatkassa on myös edustaja henkilöstöhallinnosta. – Valitsemme matkaseurueen tilaisuuden koon ja luonteen mukaan. Tiimiin pyrimme ottamaan myös henkilön, joka on valmistunut kyseisestä opinahjosta. Näin löytyy suora kontakti oppilaitoksen ja yrityksen välille, Heinonen summaa.

Vinkkejä työnhakuun

Messuisännät antavat opiskelijoille vinkkejä, miten kannattaa lähestyä mahdollista työnantajaa. Heidän mukaansa kannattaa edelleen muistaa henkilökohtaisen kontaktin merkitys, eikä vain lähettää sähköpostia ja toivoa parasta.

Opiskelijoista yhä useampi on niin sanottu aikuisopiskelija. Moni vaihtaa alaa ja hakee itselleen uusia haasteita. – Kokemusta on nyt markkinoilla. Monet ikävät irtisanomiset ovat varmasti olleet osaltaan vaikuttamassa asiaan, Tanhuanpää toteaa.

Messuosaston iloiseen ilmeeseen Heinonen ja Tanhuanpää vaikuttavat omalla pirtsakalla olemuksellaan. – Avaamme ydinvoiman verhoa mielellämme, joten muistakaahan tulla ensi kerralla juttusille, kun jossain törmäämme, molemmat nauravat.

Kesätyöpaikkojen haku on alkanut ja se jatkuu helmikuun loppuun asti.