Pyhäjärvi-instituutti konkretisoi TVO:n kierrätyskampanjan varat Eurajoen hyväksi

22.12.2016

TVO aloitti loppukesästä ympäristöohjelman ja energiatehokkuuden tehostamissuunnitelman mukaisesti käytettyjen toimistotarvikkeiden ja -kalusteiden kierrätyskampanjan, josta kertyneet varat lahjoitetaan jouluviikolla hyväntekeväisyyskohteeseen.
pyhajarvi_instituutti_kuva_merja_levy.jpg– Hyväkuntoisia toimistokalusteita on myyty kalustekierrätysmyynneissä TVO-konsernin ja Olkiluodossa toimivien yhteistyökumppaniyritysten henkilöstölle nimellistä maksua vastaan. Lahjoittajina toimivat oikeastaan olkiluotolaiset, Tiina Simula TVO:n Kiinteistöpalveluista kertoo.

– Toimistohuonekalujen kierrätys on itsessään ympäristöteko, niin halusimme ohjata siitä kertyneet varat myös ympäristömme hyväksi. Lähialueen ympäristökohdekumppaniksi valikoitui Pyhäjärvi-Instituutti, kertoo yhteiskuntavastuupäällikkö Sini Gahmberg.

Pyhäjärvi-instituutti edistää ja kehittää elintarviketaloutta ja ympäristöä koskevaa koulutusta, tutkimusta ja muuta kehitystoimintaa. Erityisosaamisalueina ovat elintarviketalous sekä vesistöjen tila, vesiensuojelu ja -kunnostus.

– Eurajoen vedenlaatu on ollut jo vuosia kaikkien alueen toimijoiden huolenaiheena. Eurajoen vesistöalueen vesien laatua ei edelleenkään tunneta riittävän hyvin ja tietoa tarvitaan, jotta vesiensuojelutoimenpiteet osataan kohdistaa oikein. Hyväntekeväisyyskampanjasta saatavat varat mahdollistavat Eurajokeen laskevien ojien vesinäytteiden tutkimuksen aloittamisen, kertoo Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala.

Lisätietoja:
Teija Kirkkala
toiminnanjohtaja
Pyhäjärvi-instituutti
p. 050 343 0432

Sini Gahmberg
yhteiskuntavastuupäällikkö
Teollisuuden Voima Oyj
p. 050 346 3774