OL3:lla testattiin polttoaineen käsittelylaitteita

16.12.2016

Tällä viikolla on OL3 EPR -työmaalla testattu polttoaineen käsittelylaitteiden yhteiskäyttöä. Dummy-nippuja siirretään veden alla polttoainerakennuksen varastoaltaasta reaktorirakennuksen painesäiliöön ja takaisin. Dummy-nippu on mitoiltaan ja painoltaan todellinen, mutta siinä ei ole uraania polttoainesauvojen sisällä.
16.08.03_Handling_TestRehearsal_FA_-52_pienennetty.jpgAiemmin elokuussa toteutettiin onnistunut polttoaineen harjoituskuljetus. Silloin testattiin yhden kuljetuspakkauksessa olleen polttoainenipun ja säätösauvan tuontia rekka-autolla Saksasta Olkiluotoon.

OL3 EPR:ssä polttoaineniput ovat käytön ja varastoinnin aikana pystyasennossa. Kun nippuja siirretään rakennusten välillä siirtoputken kautta, ne käännetään polttoaineen siirtolaitteistossa vaakatasoon.
 
- Dummy-nipun käsittely ja siirto rakennusten välillä on sujunut hyvin. Testausta vielä jatketaan ja se on tarkoitus saada loppuun ennen joulua, kertoi TVO:n puolelta työhön osallistunut polttoaineteknikko Vesa Leskinen.

OL3 EPR -projektin työmaavahvuus on noin 2 300 henkilöä. Seuraava iso virstanpylväs on kylmäkokeiden alkaminen alkukesästä 2017.

Kuva: Copyright AREVA