TVO:lla nautitaan kupillinen Reilua kahvia

13.5.2016

TVO osallistuu 13.-15. toukokuuta Reilun kaupan organisoimaan kampanjaan järjestämällä Reilun kahvitauon. Tavoitteena on kutsua kaikki kahvin ystävät kampanjoimaan kahvinviljelijöiden puolesta ilmastonmuutosta vastaan.
reilukahvitauko_web.jpgKyseisen Fairtrade Challengen tavoitteena on nauttia Reilun kaupan kahvia mahdollisimman paljon ympäri maailmaa ja näin kannustaa ihmisiä vastuullisiin valintoihin. Ilmastoystävällisen sähkön tuottajana TVO:n rooli ilmastonmuutoksen hillitsijänä on merkittävä, ja Reilun kahvin kampanjaan osallistumisella vahvistetaan ilmastokysymysten huomioimista päivittäisissä valinnoissamme. Kampanjaan voi osallistua järjestämällä Reilun kahvitauon työpaikalla.

Reilun kaupan sertifioimat kahvinviljelijät sekä osuuskunnat on koulutettu ilmastonmuutoksen vaikutuksien hillitsemiseen ja muutokseen sopeutumiseen. Näin jokainen nautittu Reilun kaupan kahvikuppi edistää ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Jokainen kupillinen merkitsee myös toimeentuloa viljelijälle. Tämä auttaa heitä kehittämään toimintaansa ja osaamistaan entisestään, sekä lisää heidän työnsä merkitystä. Valitsemalla Reilun kaupan kahvi autetaan viljelijöiden mahdollisuuksia kamppailla ilmastonmuutosta vastaan.

Olkiluodossa tarjoillaan Reilun kaupan kahvia toukokuun 13:nnen iltapäiväkahveista pitkälle maanantaihin. TVO:lla kampanjaa siis pidennetään vielä ekstra-päivällä. Ilmastonmuutoksen hillintään osallistutaan myös sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnusta #fairtradechallenge ja #tvo.

Lisätietoa kampanjasta Fairtrade Challenge -internetsivustolla.