TVO:n ympäristöraportti vuodelta 2015 julkaistu

21.3.2016

​​ TVO on julkaissut vuoden 2015 ympäristöraportin, joka täyttää EU:n ympäristöasioiden hallinta- ja auditointijärjestelmän (EMAS) mukaisen selonteon vaatimukset.

Raportti kertoo kattavasti TVO:n toiminnan ympäristövaikutuksista, ympäristönsuojelutavoitteista sekä niiden toteutumisesta ja keskeisistä ympäristöindikaattoreista.

TVO:n ympäristöraportti toimii vahvistettuna ympäristöselontekona yrityksen toiminnasta. Toimintaa ohjataan kansainvälisen ISO 14001 -standardin mukaan sertifioidun ympäristöasioiden hallintajärjestelmän avulla, johon on yhdistetty myös energiatehokkuusjärjestelmä. Järjestelmä on EMAS-rekisteröity ja sen tavoitteena on jatkuva parantaminen ja ympäristönsuojelun tason nostaminen. - Ympäristövastuu on tärkeä osa yhtiön johtamisjärjestelmää. Ympäristöasiat huomioidaan kaikessa toiminnassa suunnitelmallisesti, mikä tukee toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Todennettu ympäristöraportti tarjoaa luotettavaa tietoa TVO:n ympäristövaikutuksista, kertoo ympäristöasiantuntija Merja Levy.

TVO on yhtiötason politiikassaan sitoutunut kestävän kehityksen periaatteisiin, ja pitkäjänteinen työskentely EMAS-asetuksen mukaisesti huomioitiin myös Euroopan komissiossa. TVO kantaa vastuunsa ympäristöstä tunnistamalla toimintansa ympäristönäkökohdat ja minimoimalla siitä aiheutuvat haitalliset vaikutukset koko sähköntuotantoketjussa. - Tavoitteenamme on ennaltaehkäistä ja vähentää ennestäänkin alhaisia radioaktiivisten aineiden päästöjä sekä minimoida syntyvän jätteen määrää tehostamalla energian, tarvikkeiden ja raaka-aineiden käyttöä sekä kehittämällä jätteiden hyötykäyttöä, Levy kertoo.

TVO osallistuu ilmastonmuutoksen hillintään ja kestävän kehityksen edistämiseen merkittävällä tavalla tuottamalla puhdasta ja ilmastoystävällistä ydinsähköä. - Energiantuotannon keskittäminen pienelle alueelle minimoi ympäristövaikutukset ja mahdollistaa luonnontilaisten alueiden säilyttämisen muualla. Pinta-alaltaan pienellä Olkiluodon saarella, neljän luonnonsuojelualueen ympäröimänä, tuotetaan noin kuudennes Suomen sähköstä, Levy sanoo.

Ympäristöraportti 2015 on luettavissa TVO:n verkkovuosikertomuksessa suomeksi ja englanniksi.

Lisätietoja:
Ympäristöasiantuntija Merja Levy, puh. 02 8381 5155