​Olkiluodon ydinvoimalaitoksella jälleen hyvä tuotantovuosi

5.1.2016

​TVO:n Olkiluodon ydinvoimalaitoksen tuotantovuosi 2015 oli hyvä. Olkiluoto 1 saavutti laitosyksikön historian toiseksi parhaan tuotantotuloksen 7,40 TWh (miljardia kilowattituntia). Koko voimalaitoksen viime vuoden tuotantotulos oli 14,26 TWh sähköä. Laitosyksiköiden yhteinen käyttökerroin oli 92,7 prosenttia.

Olkiluoto 2:n tuotantotulosta söi helmikuussa tapahtunut laitosyksikön generaattorin vikaantuminen. Siitä huolimatta molempien laitosyksiköiden yhteinen tuotantotulos viime vuonna oli koko Olkiluodon 36-vuotisen historian kahdeksanneksi suurin. OL2:n tuotantotulos oli 6,86 TWh.

Olkiluoto1:n käyttökerroin oli 96,2 prosenttia ja Olkiluoto 2:n 89,2 prosenttia.

- Laitosyksiköt toimivat tehokkaasti vuosina 2010-2012 tehtyjen modernisointien takia. OL2-generaattorivian lisäksi meillä ei juurikaan ollut tuotantohäiriöitä. Myös vuosihuollot onnistuivat hyvin ja nopeasti, tuotantojohtaja Mikko Kosonen sanoo.

Olkiluodon tuulivoimalaitoksen tuotanto 0,0014 TWh ja käyttökerroin 16,2 prosenttia olivat laitoksen kahdeksanneksi parhaat.

Olkiluodon voimalaitosta ylläpidetään jatkuvan parantamisen periaatteella ja laitostekniikkaa uusitaan ja modernisoidaan jatkuvasti. Parhaillaan on suunnitteilla ja meneillään laitosmuutoksia, joilla valmistaudutaan laitosyksiköiden käyttöluvan uusimiseen vuonna 2018.

Meneillään olevat muutokset parantavat edelleen laitosyksiköiden selviytymistä poikkeuksellisten luonnonilmiöiden aiheuttamista tapahtumista, joihin voi liittyä useiden laitosyksiköiden ja turvallisuusjärjestelmien samanaikainen toimintakyvyn menetys.

Lisätietoja:
Tuotantojohtaja Mikko Kosonen, puh. 02 8381 2100.