TVO:n Ami Rastas sai arvostetun WANO-palkinnon ydinturvallisuuden eteen tekemästään kehitystyöstä

14.10.2015

​Teollisuuden Voiman entinen varatoimitusjohtaja Ami Rastas on saanut WANOn (The World Association of Nuclear Operators) arvokkaan tunnustuksen ydinturvallisuuden eteen tekemästään pitkästä kehitystyöstä. WANOn Nuclear Excellence Award myönnettiin Rastaalle viime viikolla Torontossa pidetyssä, joka toinen vuosi järjestettävässä, järjestön yleiskokouksessa.

Rastas_Ami.jpgPalkinnon perusteluissa mainitaan Ami Rastaan arvokas työ paitsi Olkiluoto 1:n ja Olkiluoto 2:n turvallisuuden ja tuotantokyvyn kehittämisessä myös koko Suomen ydinvoimainfrastruktuurin kehittämisessä sekä laaja kansainvälinen osallistuminen muun muassa WANOn Pariisin keskuksen hallituksessa.

- Onhan tämä hieno kunnianosoitus. Koen itse, että palkinto on koko sille isolle porukalle, joka yhdessä on ollut tekemässä ja kehittämässä Olkiluodon ydinvoimalaitosyksiköitä ja niiden turvallisuutta. Yksin kukaan ei tee mitään, Rastas sanoo.

Pariisin WANO-keskuksen hallituksen varapuheenjohtajana toimivan TVO:n tuotantojohtaja Mikko Kososen mukaan WANO-palkinto myönnetään hakemusten perusteella ja niihin pyydetään lukuisia ulkopuolisia kannanottoja.

- Olen iloinen, että juuri Ami sai tunnustusta työstään. Hänestä oli jo kerran tulla koko WANOn pääorganisaation vetäjä. Hän jos kuka on palkinnon ansainnut. Palkinto on myös iso tunnustus koko TVO:lle hyvästä ydinturvallisuuden eteen tehdystä työstä, Kosonen sanoo.