Olkiluoto 3 -käyttöautomaatio saapui Olkiluotoon

28.8.2015

​Teollisuuden Voiman (TVO) OL3-laitosyksikön käyttöautomaatiojärjestelmä on nyt siirretty Olkiluotoon Saksan Erlangenista. Järjestelmää käytetään OL3-laitosyksikön valvontaan ja ohjaukseen.

- Automaatiotestien valmistuminen ja järjestelmän siirtäminen Olkiluotoon on tärkeä vaihe, koska nyt asennustyöt voidaan viedä loppuun. Pääasia jatkossa on työmaan töiden edistyminen aikataulussa, kertoo TVO:n OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen.

- Kiitos Suomessa, Saksassa ja Ranskassa sijaitsevien OL3-tiimien vahvasta sitoutumisesta käyttöautomaatiotyöhön. Nyt saavutettu vaihe mahdollistaa voimalaitoksen järjestelmien käyttöönoton aloittamisen vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä, toteaa Jean-Pierre Mouroux, OL3-projektijohtaja Areva-Siemens -konsortiosta.

Käyttöautomaatiojärjestelmät on tarkoitettu prosessin normaalille käytölle ja turvallisuusautomaatiojärjestelmät turvallisuustoimintojen ohjaukselle mahdollisissa häiriö- ja onnettomuustilanteissa. Turvallisuusautomaatiojärjestelmien testit ovat käynnissä ja jatkuvat vuoden 2015 loppuun saakka.

Lisätietoja:
Jouni Silvennoinen, OL3-projektin johtaja, puh. 02 8381 4100
Virginie Moucquot-Laiho, OL3 Communications & Public Relations Director, Areva Finland, puh. +358 44 324 4607