Olkiluodon vuosihuollot ovat päättyneet

5.6.2015

​ Vuosihuollot ovat päättyneet Olkiluodossa myös OL2:n huoltoseisokin osalta. Laitosyksikkö kytkettiin takaisin sähköntuotantoon torstaina 4. kesäkuuta kello 7.07 kaksi ja puoli vuorokautta suunniteltua myöhemmin. Täydelle teholle päästään perjantaina 5. kesäkuuta arviolta noin kello 18.00. OL1 kytkettiin sähkönjakeluun jo 14. toukokuuta.

​OL1:llä oli tänä vuonna polttoaineenvaihtoseisokki, jonka kestoksi tuli 10 päivää 13 tuntia 34 minuuttia. OL2:nhuoltoseisokin pituus oli 17 päivää 13 tuntia ja 25 minuuttia.

OL2:lla polttoaineenvaihdon lisäksi merkittävimpiä töitä olivat työt kahdessa osajärjestelmässä, joissa toisessa vaihdettiin pienjännitekoneistot. Myös syöttövesijärjestelmän molemmat sekoituskohdat uusittiin. Huoltotöihin osallistui TVO:n oman henkilöstön lisäksi noin 800 alihankkijaa.

Olkiluodon ydinvoimalaitos pidetään jatkuvasti uudenveroisessa kunnossa laitosyksiköillä vuosittain vuorottelevien polttoaineenvaihto- ja huoltoseisokkien avulla. Jokaiselle laitteelle ja komponentille määritettyä tarkkaa huolto- ja vaihtoaikataulua noudatetaan vuosihuollon aikana tarkasti. Hyvällä ennakkosuunnittelulla pyritään estämään turvallisuudelle tai tuotannolle tärkeiden laitteiden ja niiden osien vikaantuminen. Lisäksi TVO tekee laitosyksiköillä mittavia modernisointihankkeita noin viiden vuoden välein.


Lisätietoja: Tuotantojohtaja Mikko Kosonen, puh. 02 8381 2100.