​TVO aloittaa yhteistoimintaneuvottelut kustannustehokkuuden parantamiseksi

8.1.2015

​Teollisuuden Voima aloittaa henkilöstön kanssa yhteistoimintaneuvottelut, joilla etsitään keinoja kustannustehokkuuden parantamiseksi. Suunnitelluilla toimintojen uudelleenjärjestelyillä pyritään yhtiön kilpailukyvyn varmistamiseen haasteellisilla sähköntuotantomarkkinoilla.

TVO käynnistää lähes koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut keskiviikkona 14.1.2015, koska se suunnittelee sellaisia toiminnan tehostamiseen liittyviä muutoksia, joilla on henkilöstövaikutuksia. Lisäksi harkitaan yleisesti henkilöstövähennyksiä taloudellisista, tuotannollisista ja toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä kulurakenteen sopeuttamiseksi. Neuvotteluiden ulkopuolelle jäävät ydinvoimalaitoksen käyttövuorojen henkilöstö, voimalaitospäivystäjät ja STUKin määrittelemät asemavaltuutetut.

TVO:n suunnitelmien tavoitteena on 15 miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt. Kustannussäästöjä suunnitellaan saavutettavan muun muassa keskittämällä toimintoja.

Alustavien arvioiden mukaan suunniteltujen uudelleenjärjestelyiden aiheuttama vähennystarve olisi enintään 110 henkilötyövuotta.

- Olkiluodon sähkön kilpailukyky on viime vuosien aikana heikentynyt. Näkymät tulevaisuuteen ovat myös epävarmat. Sähkön markkinahinta on laskenut, eikä tilanteen paranemista ole näköpiirissä lähiaikoina. Lisäksi ydinvoiman tuottamiseen kohdistuvat kustannukset ovat nousseet ja Olkiluoto 3 -projektin viivästyminen aiheuttaa huomattavia lisäkustannuksia. Meidän on ryhdyttävä näihin valitettaviin toimenpiteisiin Olkiluodon sähköntuotannon kilpailukyvyn parantamiseksi, toimitusjohtaja Jarmo Tanhua sanoo.


Lisätietoja:
• TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua, puh. 02 8381 2000 (tavoitettavissa klo 13-14).
• Haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa, puh. 040 544 5001