× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  Säteilyturvakeskus: OL3:n hitsaukset on tehty asianmukaisesti, turvallisuusongelmista kertomista ei ole kielletty

Säteilyturvakeskus: OL3:n hitsaukset on tehty asianmukaisesti, turvallisuusongelmista kertomista ei ole kielletty

21.8.2008

Julkisuudessa on esitetty väitteitä, joiden mukaan hitsaustöiden laadunvalvonta Olkiluoto 3:n rakennustyömaalla olisi ollut puutteellista.

TVO antoi Säteilyturvakeskukselle (STUK) 18.8.2008 selvityksen tehdyistä hitsaustöistä, niiden ohjeistuksesta ja valvonnasta. STUK toimitti työ- ja elinkeinoministeriölle 20.8.2008 tämän pyytämän selvityksen asiasta. STUKin tekemä selvitys osoittaa, että julkisuudessa esitetyt väitteet valvonnan puutteista eivät pidä paikkaansa.

Julkisuudessa on esitetty myös väite, jonka mukaan ranskalaisen rakennustöistä vastaavan Bouygues-yhtiön työntekijöitä olisi vaadittu allekirjoittamaan vakuutus havaitsemiensa turvallisuusongelmien salaamisesta. STUKin havaintojen mukaan työmaan käytäntö on kuitenkin, että turvallisuus- ja laatuasiat tuodaan esille. Avointa puutteiden esiintuomista painotetaan kaikille
pidettävässä tulokoulutuksessa sekä erikseen tarkastusten yhteydessä.

TVO:n selvityksen mukaan työmaalla toimiville on lisäksi annettu ohjeita siitä, miten työmaan ja projektin tilanteesta sekä mm. projektiin liittyvistä teknisistä ja kaupallista asioista voi puhua projektin ulkopuolisille. Nämä säännöt liittyvät normaaleihin luottamuksellisuussääntöihin, joita käytetään yritystoiminnassa. Niillä ei rajata pois turvallisuus- ja laatupoikkeamien avointa esiintuomista työmaalla.

Lue lisää oheisesta STUKin lehdistötiedotteesta.
STUKin selvitys kokonaisuudessaan on luettavissa Säteilyturvakeskuksen www-sivuilla.