Sijoittajien luottamus vahvaa, TVO:n joukkovelkakirjalaina ylimerkittiin moninkertaisesti

3.2.2012

TVO:n 2.2.2012 liikkeeseen laskema 500 miljoonan euron suuruinen joukkovelkakirjalaina ylimerkittiin moninkertaisesti. Yli 200 sijoittajaa ympäri Eurooppaa osallistui lainaemissioon, joukossa myös paljon uusia sijoittajia.

– Vaikka toimintaympäristömme Fukushiman jälkimainingeissa on ollut haasteellisessa vaiheessa ja rahoitusmarkkinat poikkeuksellisen epävakaat, kansainvälisten sijoittajien luottamus TVO:n toimintaan on säilynyt vahvana. Tämä on seurausta TVO:n pitkäjänteisestä, laadukkaasta toiminnasta. Laitoksemme toimivat turvallisesti, luotettavasti ja taloudellisesti ja omistajamme ovat vahvasti sitoutuneita yhtiöömme, kertoo TVO:n rahoituksesta vastaava johtaja Lauri Piekkari.

Nyt liikkeeseen lasketun joukkovelkakirjalainan laina-aika on 7 vuotta ja kiinteä korko 4,625 prosenttia. Laina on TVO:n toinen julkinen joukkolaina yhtiön Luxemburgin pörssiin listatun joukkovelkakirjalainaohjelman (EMTN) puitteissa. TVO on lisäksi laskenut liikkeeseen pienempiä, ns. private placement -lainoja. Yhteensä EMTN-ohjelman puitteissa on laskettu liikkeeseen lainoja noin 1,7 miljardin euron arvosta. Lainoista saatavat varat käytetään TVO:n yleisiin rahoitustarpeisiin.