× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  OL3 - Ajankohtaista helmikuussa 2008

OL3 - Ajankohtaista helmikuussa 2008

28.2.2008

Olkiluoto 3 -projektissa on mukana runsaat 1 800 suoraa alihankkijayritystä, joista suurin piirtein 40 % on Suomesta. Rakennustyömaan vahvuus on nyt noin 2 500 henkilöä, joista noin kolmasosa on suomalaisia. Työmaan painopiste on siirtymässä rakentamisesta asennustöihin.

Betonia on valettu vajaa puolet kokonaismäärästä eli noin 110 000 kuutiometriä. Reaktorilaitoksen puolella suurin osa pohjalaatan päällä olevista seinistä on jo valmiina. Suojarakennuksen ulkoseinämän ensimmäinen valuosa on myös valmiina ja seuraavan osan raudoitus on aloitettu. Polttoainerakennus on saavuttanut kattokorkeutensa. Myös turpiinihallin teräsrakenteiden asennukset ovat harjakorkeudessa. Lauhduttimien asennus on loppusuoralla. Turpiinihalliin tuleva suuri siltanosturi asennetaan paikalleen maaliskuussa. Merivesipumppaamolla jatkuvat rakennustyöt ja kytkinlaitoksella ollaan edetty jo viimeistelyvaiheeseen.

Kaikki sekä reaktori- että turpiinilaitoksen isot komponentit ovat työn alla. Reaktoripaineastian painekoe tehdään tulevana kesällä ja paineastia saapuu Olkiluotoon vuoden lopulla. Matalapaineturpiinien ulkopesien kokoonpanohitsaukset ovat parhaillaan meneillään.