× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  OL3 - Ajankohtaista toukokuussa 2008

OL3 - Ajankohtaista toukokuussa 2008

16.5.2008

Olkiluoto 3 -projektissa on mukana runsaat 1 900 alihankkijayritystä 28 eri maasta. Alihankkijayrityksistä 40 % on Suomesta. Rakennustyömaan vahvuus on nyt noin 3 100 henkilöä, joista runsas neljäsosa on suomalaisia. OL3-työmaalla kaikissa keskeisissä töissä työskennellään vuoroissa.

Betonia on tähän mennessä valettu noin 127 000 kuutiometriä. Reaktorilaitoksella on nostettu paikoilleen allasjärjestelmän ensimmäinen ruostumattomalla teräksellä vuorattava allaskehikko. Lähes 60 tonnia painava teräsrakennelma asennettiin reaktorirakennuksen sisään noin seitsemän metrin korkeudessa olevalle alustalle.

Suojarakennuksen ulkoseinämän toinen valuosa on valmiina ja seuraavan osan raudoitus on aloitettu. Sisäpinnaltaan valmis teräksinen sisävuoraus hitsataan jo aiemmin suojarakennuksessa oleviin terässeinämiin. Teräksinen sisävuoraus varmistaa rakennuksen tiiveyden. Teräksisiä sisävuorausrenkaita asennetaan vielä kahdesti ennen kuin reaktorirakennus saavuttaa lopullisen 70 metrin korkeuden. Myös työt apu- ym. rakennuksissa jatkuvat suunnitelmien mukaan.

Kaikki reaktorilaitoksen isot komponentit ovat työn alla. Reaktoripaineastia saapuu Japanista Suomeen loppusyksystä. Reaktorilaitoksen ensimmäiset säiliöasennukset on tehty. Lahduttimen asennus on valmis. Turpiinilaitoksessa on asennettu muun muassa esilämmittimet, päälauhdepumput, säiliöitä sekä muita pumppuja ja matalapaineputkistoja. Kytkinlaitoksen kaapelihylly-, valaistus- ja ilmastointiasennukset jatkuvat edelleen. Turpiinihalliin toukokuussa asennettavat suuret kosteudenerotinvälitulistimet on toimitettu rakennustyömaalle ja turpiinihallin siltanosturi on otettu käyttöön.