× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  Ajankohtaista /  OL3 - ajankohtaista joulukuussa 2008

OL3 - ajankohtaista joulukuussa 2008

5.12.2008

OL3-työmaan vahvuus on kaksinkertaistunut alkuvuodesta ollen nyt lähes 4 000 työntekijää. Eniten on puolalaisia, noin 30 %. Suomalaiset ovat seuraavaksi suurin ryhmä, noin 23 %, ja sitten saksalaiset, noin 16 %. Työmaavahvuuden huippu projektissa saavutetaan vuodenvaihteen jälkeen, jolloin työntekijämäärän arvioidaan nousevan 4 500 henkilöön.

Valetun betonin määrä on sekin kaksinkertaistunut kuluneen vuoden aikana – nyt betonia on valettu 182 000 kuutiometriä.

Turpiini-generaattoriyhdistelmän kaikki pääkomponentit, turpiinit, generaattori, magnetointikone sekä välitulistimet, on viety turpiinirakennukseen, ja niiden asennus on käynnissä. Suurten putkistojen asennus ja hitsaus jatkuvat. Kaikki reaktorilaitoksen suuret komponentit ovat työn alla, ja niiden loppukokeet ovat alkamassa. Osa on jo valmistunut, ja esimerkiksi reaktoripaineastia on matkalla Japanista Olkiluotoon, jonne sen arvioidaan saapuvan joulukuun lopulla.

OL3 on Suomen suurin rakennushanke ja yksi Euroopan suurimmista työmaista. Työmaan suuruus merkitsee myös työturvallisuudelle suuria haasteita. Työturvallisuusindeksi on säilynyt varsin hyvällä tasolla – OL3-työmaan tapaturmataajuus on noin 15 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohti. Se on merkittävästi vähemmän kuin yleensä suomalaisilla rakennustyömailla, joissa sama lukema on keskimäärin yli 80. Työmaalla panostetaan edelleen vahvasti nolla tapaturmaa - tavoitteen saavuttamiseksi.