OL3:n reaktorihallin päänosturin siltarakenteet saapuivat Olkiluotoon

30.6.2009

Reaktorilaitoksen komponenttitoimitukset jatkuvat vilkkaana kesällä. Sunnuntaina 28.6. Rauman satamasta tuotiin OL3-työmaalle reaktorihallin päänosturin eli niin sanotun polaarinosturin siltarakenteet. Loput toimitukseen kuuluvat osat saapuvat myöhemmin.

Ranskassa valmistettu komponentti kuljetettiin ensin jokea pitkin Ranskan Lauterbourgin satamasta Antwerpeniin Belgiaan, mistä matka jatkui meriteitse Rauman Satamaan ja edelleen Olkiluotoon.

Polaarinosturi tullaan asentamaan reaktorirakennukseen noin +40 metrin korkeuteen syksyn kynnyksellä. Sitä tullaan hyödyntämään jo kuluvan vuoden aikana, kun reaktorirakennuksen pääkomponentteja kuten reaktoripaineastiaa ja höyrystimiä nostetaan paikalleen. Näiden hyvin painavien komponenttien nostojen ajaksi polaarinosturin sillalle asennetaan lisäksi väliaikaiset asennusnostimet. 


Polaarinosturin kokonaispaino on 750 tonnia ja nostokapasiteetti on 320 tonnia. Sen halkaisija on lähes 45 metriä, ja se pyörii vaakatasossa 360 astetta. Polaarinosturi tulee osallistumaan OL3:n vuosihuoltojen aikana suoritettaviin reaktorihallinostoihin.