OL3-ajankohtaista marraskuussa 2009

13.11.2009

OL3-työmaalla vietettiin keskiviikkona 11.11. harjannostajaisia. Työmaalla tilaisuutta vietettiin lähinnä työn merkeissä, ja harjannostajaisateriaa nautittiin yhteensä noin 4 000 työntekijän voimin. Jakauma kansallisuuksien kesken ei ole muuttunut lähikuukausina: esimerkiksi puolalaisia on n. 30 % ja suomalaisia n. 25 %. Rakentamisen osalta työmaavahvuuden huippu on saavutettu.

Turpiinilaitoksella asennustyöt ovat viimeistelyvaiheessa, ja rakentaminen saatetaan kaikkien rakennusten osalta päätökseen vuonna 2010. Reaktorilaitoksella pääpaino on yhä rakentamisessa. Merkittävimmät betonointityöt koskevat reaktorirakennuksen kupoliosaa, ja muissakin reaktorilaitoksen rakennuksissa saadaan rakennustyöt ensi vuoden aikana loppusuoralle.

OL3-yksikön jäljellä olevien pääkomponenttien valmistus Ranskassa on edennyt. Neljä höyrystintä ja paineistin on tarkoitus tuoda työmaalle vielä ennen vuodenvaihdetta.

Työmaan työturvallisuustaso on pysynyt hyvänä, ja tapaturmaindeksi, joka mittaa tapaturmien määrää miljoonaa työtuntia kohden, on jatkanut laskuaan.