Teollisuuden Voima Oyj:n osavuosikatsaus tammikuu - kesäkuu 2011

18.7.2011

Pörssitiedote 18.7.2011

Osavuosikatsaus liitteineen (pdf)

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla Teollisuuden Voima Oyj:n sähköntuotanto Olkiluoto 1 ja Olkiluoto 2 -laitosyksiköillä jatkui turvallisesti ja luotettavasti. Vuosihuolloissa saatiin mittavat muutostyöt valmiiksi. Olkiluoto 3 -projektissa laitosyksikön rakennustyöt ovat suurelta osin valmiit ja reaktorilaitoksen pääkomponentit on asennettu paikoilleen. Olkiluoto 4 -hankkeen suunnittelu ja valmistelutoimenpiteet jatkuivat. Japanin ydinvoimalaitosonnettomuuden jälkeen Olkiluodon voimalaitoksella tehtiin turvallisuusselvityksiä. Työ- ja elinkeinoministeriön edellyttämässä Säteilyturvakeskukselle tehdyssä selvityksessä raportoitiin luonnonilmiöiden ja ulkoisen sähkönsyötön menetyksen aiheuttamiin ongelmiin varautumisesta.

Toimintaympäristö

Japanissa maaliskuussa tapahtuneen ydinvoimaonnettomuuden jälkeen Säteilyturvakeskus (STUK) käynnisti työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) toimeksiannosta selvityksen siitä, miten suomalaisissa ydinvoimalaitoksissa on varauduttu luonnonilmiöiden ja ulkoisen sähkönsyötön menetyksen aiheuttamiin ongelmiin. Ydinvoimayhtiöt toimittivat raporttinsa STUKille huhtikuun puolivälissä. STUK totesi ministeriölle 16.5. antamassaan selvityksessä, että suomalaisissa ydinvoimalaitoksissa ei ole tullut esiin sellaisia uusia uhkatekijöitä tai puutteita, jotka vaatisivat välittömiä turvallisuusparannuksia. STUKin mukaan voimayhtiöiden on kuitenkin syytä jatkaa selvityksiä varautumisesta joihinkin poikkeuksellisiin luonnonolosuhteisiin. Selvitykset ja suunnitelmat turvallisuusparannuksista voidaan laatia EU:n ministerineuvoston pyynnöstä tehtävien stressitestien yhteydessä ja niiden mukaisessa aikataulussa vuoden 2011 aikana.

Fukushiman ydinvoimalaitosonnettomuuden jälkeen joissakin maissa on tehty merkittäviä ydinvoimaa koskevia energiapoliittisia suunnanmuutoksia. Saksa teki toukokuussa ja vahvisti heinäkuun alussa poliittisen päätöksen sulkea kaikki ydinvoimalaitoksensa vuoteen 2023 mennessä. Myös Sveitsi lopetti uudet ydinvoimahankkeensa. Italiassa kesäkuussa toimitettu kansanäänestys jatkoi ydinvoiman käytön kieltoa. Muut EU-jäsenmaat eivät ole muuttaneet energialinjauksiaan. Erityisesti Saksan päätös ydinvoimasta luopumisesta vaikuttaa myös EU-tasolla meneillään olevan pitkän tähtäimen energiastrategian valmisteluun, tulevan energian infrastruktuuripaketin toteutukseen ja sovittujen hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteiden toteutumiseen.

Suomen uusi hallitusohjelma valmistui 17.6.2011. Sen mukaan hallitus ei myönnä periaatelupia uusille ydinvoimaloille, käsittelee ydinvoimaloita koskevat rakentamislupapäätökset viipymättä ja tekee päätökset ydinjätteen loppusijoituksesta selvitysten valmistumisen jälkeen eduskunnan päätöksen mukaisesti hakemalla kansallisen ratkaisun. Lisäksi hiilidioksidivapaalle sähkön tuotannolle suunnitellaan uutta veroa, jonka suuruudeksi hallitusohjelmassa mainitaan 170 miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan tulos

Konsernin liikevaihto katsauskaudella 1.1. - 30.6.2011 oli 189,6 (1.1. - 30.6.2010: 178,1) miljoonaa euroa. Sähkön toimitusmäärä osakkaille oli 7 356,2 (7 373,8) GWh.

Konsernin tulos oli -1,8 (30,6) miljoonaa euroa. Konsernin oikaistu tulos 0,3 (-1,7) miljoonaa euroa eroaa konsernin tuloksesta IFRS-säännösten mukaisen ydinjätehuoltovastuun tulosvaikutuksen ja vertailukaudella suojauslaskennan ulkopuolisten rahoitusinstrumenttien arvostuksien vaikutuksen osalta (katso Keskeisiä tietoja ja tunnuslukuja).

Rahoitus ja maksuvalmius

TVO:n rahoitustilanne on kehittynyt suunnitelmien mukaisesti.

TVO:n pitkä- ja lyhytaikaisten lainojen määrä, lukuun ottamatta osakkaille edelleen lainattua lainaa Valtion ydinjätehuoltorahastolta, oli katsauskauden lopussa 2 810,7 (31.12.2010: 2 683,8) miljoonaa euroa. Uutta pitkäaikaista lainaa nostettiin katsauskaudella 33,9 (192,9) miljoonaa euroa ja lainoja lyhennettiin 5,8 (89,9) miljoonaa euroa. Lainaa Valtion ydinjätehuoltorahastolta lisättiin 40,2 (51,5) miljoonaa euroa. OL3-projektin rahoituskulut on aktivoitu taseeseen.

TVO käyttää oikeuttaan lainata varoja takaisin Valtion ydinjätehuoltorahastolta laissa määrättyjen sääntöjen puitteissa. Lainan määrä on 842,6 (31.12.2010: 802,4) miljoonaa euroa ja se sisältyy korollisiin velkoihin. Laina on edelleen lainattu yhtiön A-osakesarjan osakkaille.

TVO päivitti kesäkuussa 2,5 miljardin euron suuruisen joukkovelkakirjalainaohjelman (EMTN). TVO on vuoden ensimmäisellä puoliskolla laskenut EMTN-ohjelman puitteissa liikkeeseen SEK 300 miljoonan suuruisen ns. private placement -lainan.

Yhtiö allekirjoitti maaliskuussa 1,5 miljardin euron suuruisen syndikoidun valmiusluoton. Laina-aika on viisi vuotta ja siihen sisältyy kaksi vuoden mittaista pidennysoptiota. Kyseisellä valmiusluotolla korvattiin kesäkuussa 2012 erääntyvä valmiusluotto. Katsauskauden lopussa TVO:lla oli nostamattomia luottositoumuksia ja kassavaroja yhteensä 2 085 miljoonaa euroa.

Sekä Fitch Ratings (Fitch) että Japan Credit Rating Agency (JCR) ovat vahvistaneet TVO:n luottoluokitukset entisille tasoilleen. Fitchin luokitus päivitettiin tasolle A- kesäkuussa ja JCR:n luokitus tasolle AA tammikuussa. Molemmat luokittajat arvioivat TVO:n tulevaisuuden näkymät edelleen vakaiksi.

Varsinaisessa yhtiökokouksessa 24.3.2011 päätettiin yhtiön B-osakesarjan osakkeenomistajille suunnatusta osakeannista, jolla yhtiön osakepääomaa korotetaan 65,2 miljoonalla eurolla. Merkintähinta maksetaan hallituksen päättämänä ajankohtana vuoden 2011 aikana. Osakepääoman korotus perustuu OL3:n rahoitussuunnitelmaan, jonka mukaan investoinnin edellyttämä oman pääoman -ehtoinen rahoitus kerrytetään projektin etenemisen mukaisesti.

Ydinvoima

Olkiluoto 1 ja Olkiluoto 2

Olkiluodon voimalaitosyksiköiden, Olkiluoto 1 (OL1) ja Olkiluoto 2 (OL2), sähköntuotanto katsauskaudella 1.1. - 30.6.2011 oli 6 673 (1.1. - 30.6.2010: 6 559) GWh ja käyttökerroin yhteensä 88,5 (87,9) %.

Laitosyksiköt toimivat tarkastelujakson ajan turvallisesti ja luotettavasti. OL1:n nettotuotanto oli 3 537 (3 154) GWh ja käyttökerroin 92,8 (84,6) %. OL2:n nettotuotanto oli 3 136 (3 405) GWh ja käyttökerroin 84,1 (91,2) %.

Olkiluoto 1
Keskimääräinen sähköteho MW
1.7.2010 - 30.6.2011

Olkiluoto 2
Keskimääräinen sähköteho MW
1.7.2010 - 30.6.2011

Vuosihuollot

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuoden 2011 vuosihuollot saatiin päätökseen 8. kesäkuuta. OL2:n vajaat 29 vuorokautta kestänyt vuosihuolto oli Olkiluodon voimalaitoksen tähän mennessä suurin huoltoseisokki. OL1:llä oli vuorossa lyhyt, 9 vuorokautta kestänyt polttoaineenvaihtoseisokki, jossa tehtiin myös ennakkohuoltotöitä sekä tarkastuksia ja koestuksia.

OL2:n vuosihuollon merkittävimpiä töitä olivat matalapaineturbiinien, lauhduttimen sisäpuolisten väliottohöyrylinjojen, generaattorin ja sen jäähdytysjärjestelmän sekä lauhteenpuhdistuksen automaation, päähöyrylinjojen sisempien eristysventtiilien, pienjännitekojeistojen ja päämerivesipumppujen uusinnat. Tehtyjen uudistusten myötä OL2:n tekninen luotettavuus parani entisestään, ja laitosyksikön nettosähköteho kasvoi noin 20 megawattia turbiinilaitoksen hyötysuhteen parantuessa. OL1:llä vastaavanlainen suuri vuosihuolto ilman generaattoriasennusta toteutettiin vuonna 2010.

OL2:lla todettiin vuosihuollon aikana poikkeamia reaktorin ylipainesuojausjärjestelmän venttiileissä. Järjestelmään kuuluvia varo-, ulospuhallus- ja pika-avausventtiilejä tarkastettiin vuosihuollossa yhteensä 12 kappaletta ja osassa niistä todettiin toimintaa haittaamattomia poikkeamia. Tapahtuman turvallisuusmerkitykseksi on määritetty luokka 1 kansainvälisellä seitsenportaisella INES-asteikolla. Vastaavat venttiilit OL1:llä tarkastettiin ja venttiilien sisäosia vaihdettiin juhannuksen jälkeisessä seisokissa. OL2:lla venttiileitä uusitaan myöhemmin kesällä. Korjaustyön ajan laitosyksikkö on seisokissa.

Olkiluoto 3

OL3 on rakenteilla oleva ydinvoimalaitosyksikkö, joka on tilattu kiinteähintaisena avaimet käteen -periaatteella konsortiolta (laitostoimittaja), jonka muodostavat AREVA NP GmbH, AREVA NP SAS ja Siemens AG. Laitosyksikön kaupallisen sähköntuotannon piti alun perin alkaa huhtikuun lopussa 2009. Valmistuminen on kuitenkin viivästynyt. Laitostoimittaja ilmoitti vuonna 2010, että suurin osa töistä valmistuu vuonna 2012. Laitostoimittajan mukaan ydintekninen käyttöönotto kestää noin 8 kuukautta, joten laitosyksikön käyttö alkaa sen mukaan vuoden 2013 jälkipuoliskolla. Avaimet käteen -toimituksen mukaan vastuu aikataulusta on laitostoimittajalla.

Laitosyksikön rakennustyöt ovat suurelta osin valmiit. Reaktorirakennuksen ulomman kupolin valutyöt valmistuivat toukokuun lopulla. Reaktorilaitoksen pääkomponentit, kuten reaktoripaineastia, paineistin ja neljä höyrystintä on asennettu paikoilleen, ja primääripiirin putkistojen hitsaukset valmistuivat. Muiden komponenttien asennustyöt ja putkistojen hitsaukset jatkuivat.

Vuonna 2008 vireille tulleet välimiesmenettelyt, jotka koskevat laitosyksikön valmistumisen viivästymistä ja sen kustannuksia sekä erikseen rakennustöihin liittyvän teknisesti ratkaistun asian kustannuksia, jatkuivat.

Laitosyksikön valmistumisen viivästymistä ja sen kustannuksia koskevaan välimiesmenettelyyn liittyen laitostoimittaja toimitti kesäkuussa 2011 kannekirjelmän, johon sisältyi määrältään päivitetty ja yksilöity vaatimus välillisine kustannuksineen ja viivästyskorkoineen. Laitostoimittajan viimeksi esittämän kanteen rahamääräinen vaatimus, mukaan lukien välilliset kustannukset ja viivästyskorot, on noin 1,9 miljardia euroa. TVO on aiemmin todennut laitostoimittajan vaateen perusteettomaksi ja on tehnyt vastakanteen, jonka määrä on tällä hetkellä noin 1,4 miljardia euroa. TVO päivittää oman vaatimuksensa välimiesmenettelyn aikana. Välimiesmenettely voi kestää useita vuosia ja osapuolten vaatimusten määrät voivat vielä muuttua.

Välimiesmenettelyjen johdosta ei ole kirjattu saatavia eikä varauksia.

Työmaan henkilömäärä katsauskauden lopussa oli hieman alle 4 000. Työmaan työturvallisuus säilyi hyvällä tasolla.

Kaikki OL3-projektin toteutuneet aktivointikriteerit täyttävät menot on kirjattu konsernin taseen aineellisten käyttöomaisuushyödykkeiden hankintamenoon.

Olkiluoto 4

Eduskunta jätti 1.7.2010 voimaan valtioneuvoston 6.5.2010 tekemän myönteisen periaatepäätöksen TVO:n periaatepäätöshakemuksesta neljännen ydinvoimalaitosyksikön (OL4) rakentamisesta Olkiluotoon.

OL4-hankkeen suunnittelu, tarjouspyyntöaineiston laadinta ja toteutustapojen arviointi sekä muut valmistelutoimenpiteet jatkuivat.

Hankkeen organisointia jatkettiin. Projektin johtajaksi nimitettiin 1.7.2011 alkaen Janne Mokka.

Ydinpolttoaine

Ydinpolttoainehankintojen arvo katsauskaudella oli 12,1 (13,2) miljoonaa euroa ja kulutuksen arvo 20,3 (18,4) miljoonaa euroa.

Ydinpolttoaine- ja uraanivaraston arvo 30.6.2011 oli 163,7 (31.12.2010: 171,9) miljoonaa euroa, josta reaktoreissa olevan polttoaineen arvo oli 66,0 (31.12.2010: 63,3) miljoonaa euroa.

Ydinjätehuolto

Yhtiöllä on ydinenergialain mukaan vastuu ydinjätehuoltoon liittyvistä toimenpiteistä ja niiden kustannuksista. TVO:n käytetyn polttoaineen loppusijoituksesta huolehtii yhteisyritys Posiva Oy, jonka toisena omistajana on Fortum Power and Heat Oy.

Loppusijoituslaitoksen loppusijoitussyvyydessä, noin 420 metrissä, on alkuvuodesta aloitettu kahden ns. demonstraatiotunnelin louhintatyöt. Demonstraatiotunneleiden louhinnalla on tarkoitus osoittaa Posivan kyky rakentaa ja louhia varsinaisia loppusijoitustunneleita sekä määritellä loppusijoitustunneleiden ja -reikien sijainti turvallisen loppusijoituksen varmistamiseksi. Toisen tunnelin louhintatyöt valmistuivat kesäkuun alussa ja toisen rakennustyöt aloitetaan heinäkuun alussa. Tutkimustunneli ONKALON varsinaiset louhintatyöt valmistuivat kesäkuussa ja nyt jatketaan teknisten ja tukitoimintotilojen louhinnalla. Ilmastointi- ja nostinlaiterakennukset, joiden rakentaminen aloitettiin kesällä 2010, valmistuivat kesäkuussa. Järjestelmäkokeet aloitetaan loppukesällä. Olkiluodon loppusijoitustilaan tullaan sijoittamaan TVO:n ja Fortum Power and Heat Oy:n käytetty polttoaine.

Rakennustyöt Olkiluodon käytetyn ydinpolttoaineen välivaraston laajentamiseksi kolmella uudella varastoaltaalla jatkuivat. Laajennusta voidaan käyttää OL1:n, OL2:n ja OL3:n tarpeisiin.

Konsernitilinpäätöksen veloissa on esitetty IFRS-säännöstön mukaan laskettu ydinjätehuoltovastuuseen liittyvä varaus 815,0 (31.12.2010: 806,3) miljoonaa euroa ja varoissa on esitetty vastaava määrä yhtiön osuudesta Valtion ydinjätehuoltorahastossa.

Ydinjätehuollon tulevien kustannusten kattamiseksi yhtiö suorittaa maksuja ydinenergialain mukaisesti Valtion ydinjätehuoltorahastoon. TEM vahvisti yhtiön ydinjätehuollon vuoden 2010 lopun vastuumääräksi 1 179,1 (1 160,7) miljoonaa euroa ja yhtiön vuoden 2011 rahastotavoitteeksi Valtion ydinjätehuoltorahastossa 1 123,4 (1 069,8) miljoonaa euroa. Vastuumäärän ja rahastotavoitteen erotus on katettu vakuuksin.

Ydinjätehuoltorahasto vahvisti maaliskuussa 2011 yhtiön vuoden 2010 ydinjätehuoltomaksuksi 36,9 (43,5) miljoonaa euroa, joka maksettiin rahastoon 31.3.2011 (31.3.2010).

Hiilivoima

Meri-Pori

TVO:n osuus Meri-Porin hiilivoimalaitoksessa tuotetusta sähköstä 1.1. - 30.6.2011 oli 730,4 (862,8) GWh ja sen tuottamiseen käytettiin hiiltä 243,8 (298,7) tuhatta tonnia ja hiilidioksidipäästöoikeuksia 580,1 (702,2) tuhatta tonnia.

TVO on saanut vuosille 2008 - 2012 maksuttomia hiilidioksidipäästöoikeuksia osuudelleen Meri-Porin hiilivoimalaitoksessa 1 479,7 tuhatta tonnia, josta vuodelle 2011 on kohdistettu 295,9 tuhatta tonnia.

TVO:n osuus Meri-Porin tuotannosta
Keskimääräinen sähköteho MW
1.7.2010 - 30.6.2011

Investoinnit käyttöomaisuuteen ja osakkeisiin

Investoinnit olivat katsauskaudella 153,9 (231,8) miljoonaa euroa. Emoyhtiön investoinnit olivat 154,1 (184,8) miljoonaa euroa, josta OL3-projektiin kohdistui 110,4 (128,6) miljoonaa euroa.

OL2-laitosyksiköllä toteutettiin vuosihuollon yhteydessä modernisointiprojektiin liittyvät asennukset (matalapaineturbiinit, lauhduttimen sisäpuoliset väliottohöyrylinjat, generaattori ja sen jäähdytysjärjestelmä sekä lauhteenpuhdistuksen automaatio, sisemmät eristysventtiilit, pienjännitekojeistot ja päämerivesipumput).

Meri-Porin hiilivoimalaitososuutta varten hankittuja hiilidioksidipäästöoikeuksia on luovutettu energiamarkkinavirastolle 14,5 (6,1) miljoonan euron arvosta. Vuonna 2011 päästöoikeuksia ja päästövähenemiä Meri-Porin hiilivoimalaitososuutta varten on hankittu 6,5 (7,9) miljoonalla eurolla. Hankitut ja maksuttomat päästöoikeudet kattavat yhtiön katsauskauden hiilidioksidipäästöoikeustarpeen.

Vireillä olevat oikeudenkäynnit ja riita-asiat

TVO sai joulukuussa 2008 Kansainväliseltä kauppakamarilta (ICC) tiedon, että OL3-projektin laitostoimittaja on toimittanut ICC:lle välimiesmenettelyä koskevan pyynnön, joka koskee OL3:n valmistumisen viivästymistä ja siitä aiheutuneita kustannuksia. Tähän liittyen laitostoimittaja toimitti kesäkuussa 2011 kannekirjelmän, johon sisältyi määrältään päivitetty ja yksilöity vaatimus välillisine kustannuksineen ja viivästyskorkoineen. Laitostoimittajan viimeksi esittämän kanteen rahamääräinen vaatimus, mukaan lukien välilliset kustannukset ja viivästyskorot, on noin 1,9 miljardia euroa. TVO on aiemmin todennut laitostoimittajan vaateen perusteettomaksi ja on tehnyt vastakanteen, jonka määrä on tällä hetkellä noin 1,4 miljardia euroa. TVO päivittää oman vaatimuksensa välimiesmenettelyn aikana. Välimiesmenettely voi kestää useita vuosia ja osapuolten vaatimusten määrät voivat vielä muuttua.

TVO on lisäksi osapuolena toisessa ICC:n sääntöjen mukaisessa välimiesmenettelyssä, jossa on kysymys OL3:n rakennustöihin liittyvän teknisesti ratkaistun asian kustannuksista, joiden määrä projektin arvoon verrattuna on vähäinen.

Välimiesmenettelyissä esitettyjen vaatimusten perusteella ei ole kirjattu saatavia eikä varauksia.

Henkilöstö

Konsernin henkilöstön määrä oli katsauskauden lopussa 957 (31.12.2010: 803, 30.6.2010: 940) henkilöä. Vakinaisen henkilöstön määrä oli katsauskauden lopussa 745 (31.12.2010: 719, 30.6.2010: 723) henkilöä.

TVO:n johdossa tehtiin seuraavat nimitykset, jotka tulivat voimaan 1.7.2011: Tekniikkaosaston johtaja Janne Mokka siirtyi OL4-projektin johtajaksi ja yksikköpäällikkö Sami Jakonen tekniikkaosaston johtajaksi.

Varsinainen yhtiökokous

TVO:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 24.3.2011. Yhtiökokous hyväksyi tilinpäätöksen vuodelta 2010, vahvisti tuloslaskelman ja taseen sekä myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle. Lisäksi päätettiin yhtiön B-osakesarjan osakkeenomistajille suunnatusta osakeannista.

Hallituksen jäsenet valittiin uudelleen. Hallitus valitsi samana päivänä pidetyssä järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajaksi Lauri Virkkusen ja varapuheenjohtajaksi Matti Ruotsalan. Hallitus valitsi myös keskuudestaan hallituksen valiokuntien jäsenet ja puheenjohtajat.

Tilintarkastus

Osavuosikatsaus on tilintarkastamaton.

Lähiajan riskit ja epävarmuustekijät

TVO:n toiminnan merkittävimmät riskit ja epävarmuustekijät on esitetty vuoden 2010 hallituksen toimintakertomuksessa.

Tarkastelujakson aikana ei ole ilmaantunut yhtiön toimintaan liittyviä merkittäviä uusia riskejä.

Arvio loppuvuoden kehityksestä

Alkaneella tilikaudella sähköntuotannon odotetaan jatkuvan edellisen vuoden tapaan. Olkiluodon ydinvoimalaitoksen tuotantoedellytykset ovat hyvät. Ydinpolttoaineen saatavuus on varmistettu pitkäaikaisin sopimuksin.

Japanin ydinvoimalaitosonnettomuuden vuoksi STUK lähetti kesäkuun alussa TVO:lle selvityspyynnön EU:n ydinvoimaviranomaisten määrittelemien ns. stressitestien tekemiseksi. Selvitykset toimitetaan STUKille lokakuun loppuun mennessä. Muut Suomessa tehtävät luonnonilmiöihin ja sähkönsyötön häiriöihin varautumiseen liittyvät lisäselvitykset pyritään tekemään loppuun vuoden 2011 aikana.

TVO jatkaa suunnitelmallisesti OL3-ydinvoimalaitosyksikön toteutusta ja tuotantokäyttöön valmistautumista.

TVO jatkaa OL4-ydinvoimalaitoshankkeen valmistelua ja toteutustapojen arviointia.

TVO käyttää Meri-Porin hiilivoimalaitoksen kapasiteettia aiempien periaatteiden mukaisesti.

Henkilöstön rekrytointia ja koulutusta jatketaan suunnitellusti.

Posiva Oy jatkaa käytetyn ydinpolttoaineen maanalaisen tutkimustilan rakentamista Olkiluodossa ja loppusijoitustilan rakentamislupahakemuksen valmistelua. Posiva Oy jättää rakentamislupahakemuksen suunnitelman mukaan TEMille vuoden 2012 aikana.

TVO Nuclear Services Oy (TVONS) jatkaa palveluiden markkinointia ja myyntiä.

Katsauskauden jälkeiset tapahtumat

Katsauskauden päättymisen jälkeen ei ole ollut olennaisia tapahtumia.

15.7.2011

Teollisuuden Voima Oyj
Hallitus

Lehdistötiedustelut:
Viestintäjohtaja Anna Lehtiranta, puh. 02 8381 5200