× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  TUOTANTO  /  Laitosyksiköt  /  Turvallinen toiminta  /  Erityistilanteet

ERITYISTILANTEET

TVO:ssa käsitellään kaikki Olkiluodon ydinlaitoksella tapahtuvat käyttötapahtumat ja seurataan myös maailmanlaajuisesti muiden ydinlaitosten tapahtumia. Toimintaa kehitetään jatkuvasti niistä tehtyjen havaintojen perusteella.

Ydinlaitoksella sattuvien tapahtuminen vakavuusaste luokitellaan kansainvälisen INES-luokituksen mukaisesti. INES-asteikolla on seitsemän eri vakavuusluokkaa, joista luokat 4–7 luokitellaan onnettomuudeksi, luokat 1–3 turvallisuutta heikentäneeksi tapaukseksi ja luokka 0 poikkeukselliseksi tapahtumaksi, jolla ei ole turvallisuusmerkitystä.

Vuonna 2017 Olkiluodon laitoksella oli INES-luokitteltuja tapahtumia seitsemän. Kaikki seitsemän tapahtumaa luokiteltiin kansainvälisellä INES-asteikolla luokkaan 0 (Ei merkitystä ydin- eikä säteilyturvallisuuden kannalta). TVO julkaisee kaikista merkittävistä ja julkista mielenkiintoa sisältävistä tapahtumista uutisen yrityksen internetsivuilla kohdassa Ajankohtaista .

Viimeisimpien tapahtumien syiksi TVO on tunnistanut teknisiä ja inhimillisiä tekijöitä. Tehtyjen arvioiden perusteella tehdään tarvittavia muutoksia menettelyjen edelleen kehittämiseksi.

Mahdollisista erityistilanteista ja käyttöhäiriöistä yhtiö toimittaa erilliset tapauskohtaiset raportit tarvittaessa myös STUKille.

ines_asteikko.png


INES-tapahtumat
20172016201520142013
INES 0
72524
INES 1
00110