× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  VASTUULLISUUS  /  Yhteiskunnallinen vaikuttaja  /  Vierailutoiminta

VIERAILUTOIMINTA

Sidosryhmien näkemyksiä TVO:n vastuullisuudesta saadaan parhaiten ja jatkuvasti lukuisten Olkiluotoon suuntautuvien vierailujen yhteydessä. Sidosryhmille käynti Vierailukeskuksessa ja Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa on paras ja toimivin tapa tutustua ydinvoimaan.

Vierailukeskukseen voi poiketa kuka tahansa ilman ennakkovarausta. Vierailukeskuksen Sähköä uraanista -tiedenäyttely kertoo ydinsähkön tuotannosta ja kattaa uraanipolttoaineen elinkaaren vastuullisesta louhinnasta aina turvalliseen loppusijoitukseen.

Ennalta ilmoittautuneille ryhmille järjestetään opastettuja vierailuja, joiden aikana tutustutaan TVO:n toimintaan, tehdään bussikierros Olkiluodon laitosalueelle ja käydään voimalaitosjäteluolassa. Voimalaitosjäteluolaan on rakennettu ONKALO-näyttely, joka tutustuttaa vieraat käytetyn polttoaineen loppusijoitukseen.

Vierailukeskuksessa kävi vuonna 2017 vierailulla yhteensä 12 459 henkilöä, joista omatoimisesti näyttelyyn tutustui 6 375 henkilöä. Erilaisia ryhmiä kävi 343. Ryhmävierailuilla kävivät eritoten koululaiset ja opiskelijat sekä erilaisten yhdistysten ja yritysten henkilöstö. Vuosittain kesäisin järjestetään avoimia vierailuja "Kesäkeskiviikkoja", jotka tuovat Olkiluotoon parhaimmillaan jopa sata vierasta päivässä.

Olkiluodon Vierailukeskuksen ympäristössä on kilometrin mittainen havaintopolku . Reitin varrella infotauluja, joista saa tietoa Olkiluodon luonnon erityispiirteistä sekä alueella tehtävistä ympäristötutkimuksista. Havaintopolku on avoinna kesäisin, muuna aikana sen voi kävellä virtuaalisesti TVO:n nettisivuilla. Vierailukeskuksen ympäristöstä voi myös hakea geokätköjä samalla kun tutustuu Olkiluodon ydinvoimalaitoksen toimintaan.

Tule vierailulle