× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä

OMISTAJA-ARVO

TVO tuottaa omakustannushintaan ilmastoystävällistä sähköä osakkailleen, suomalaisille teollisuus- ja energiayhtiöille, joita omistaa myös 132 kuntaa eri puolilla Suomea. Olkiluodon kilpailukykyinen, määrältään ja hinnaltaan vakaa sähkö vahvistaa TVO:n suurten ja pienten omistajien toimintaedellytyksiä ja teollisen tuotannon menestymismahdollisuuksia Suomessa.

Olkiluodon voimalaitos on erinomaisessa tuotannollisessa ja teknisessä kunnossa jatkuvan parantamisen periaatteella tehtyjen modernisointien ja pitkäjänteisesti osaamistaan kehittävän henkilöstön ansiosta. Olkiluodon laitosyksiköiden korkeat käyttökertoimet ovat jo pitkään olleet kärkisijoilla kansainvälisessä vertailussa. Korkeat käyttökertoimet kertovat laitosyksiköiden luotettavasta ja turvallisesta toiminnasta. Hyvään tulokseen on päästy pitämällä laitosyksiköt hyvässä kunnossa ammattitaitoisen henkilöstön avulla sekä parantamalla jatkuvasti päivittäistä toimintaa ja turvallisuutta.

TVO seuraa tarkoin ydinvoiman yleistä hyväksyttävyyttä vuosittain järjestettävien mielipidemittausten ja kyselytutkimusten avulla. Sidosryhmätutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat yhä verrattain myönteisesti ydinvoimaan.

Ydinvoiman kilpailukyky on noussut huolenaiheeksi. Toimintaympäristö on muutoksessa. Sähkön markkinahinta on laskenut, mutta ydinvoiman tuotantoon kohdistuvat kustannukset ovat nousseet. Tämä on johtanut ydinvoimalla tuotetun sähkön kannattavuuden heikentymiseen. Isojen meneillään olevien ydinlaitosinvestointien ohessa TVO on uudistanut strategiansa ja tehnyt toimintojen uudelleenjärjestelyjä sekä toimintatapojen kehittämistä tehokkuuden ja tuloksellisuuden parantamiseksi. Strategian toteutuksella yhtiötä viedään kohti parempaa kannattavuutta ja kilpailukykyä.