× Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää täältä
Etusivu  /  VASTUULLISUUS  /  Kannattava sijoitus  /  Hyvinvointia ja työllisyyttä

HYVINVOINTIA JA TYÖLLISYYTTÄ

TVO hankkii tuotteita ja palveluita sekä paikallisilta että kansainvälisiltä toimijoilta.

TVO tuottaa hyvinvointia Satakunnassa tarjoamalla työmahdollisuuksia, kasvattamalla verotuloja sekä vilkastuttamalla ja kehittämällä suomalaista yritystoimintaa. TVO-konserni ja OL3-työmaa ovat seutukunnalla merkittävä työllistäjä ja taloudellisen hyvinvoinnin tuottaja sekä suoraan että välillisesti. Tuotteiden ja palveluiden ostot tuovat työtä ja toimeentuloa myös kansallisesti. Näiden lisäksi TVO ja Posiva maksavat kiinteistöveroa Eurajoen kunnalle.

TVO:lla oli vuonna 2017 noin 740 suomalaista materiaalin tai palvelujen toimittajaa, joista Satakunnan alueelta oli noin 185 yhteistyökumppania. Ulkopuolisen työvoiman osuus TVO:n liikevaihdosta oli 16 %. OL3 -työmaan laitostoimittajan keskimääräinen työmaavahvuus oli 2 219 henkilöä, jotka toivat osaltaan myönteistä talousvaikutusta koko Satakuntaan.

Ydinpolttoainehankintojen arvo vuonna 2017 oli 64,6 miljoonaa euroa. Ydinpolttoainetta kului sähköntuotannossa 53,9 miljoonan euron arvosta. TVO hankkii uraania ja polttoaineen valmistusketjuun liittyviä jalostuspalveluja vain hyväksymiltään vastuullisilta toimittajilta.

TVO maksaa ydinenergialain mukaisesti ydinjätehuollon tulevien kustannusten kattamiseksi ydinjätehuoltomaksua. Ydinjätehuoltorahasto vahvisti 2017 yhtiön vuoden 2017 ydinjätehuoltomaksuksi 49,1 miljoonaa euroa. Vuoden 2017 ydinjätehuoltomaksu vahvistetaan vuonna 2018. Vuosittaista vaihtelua ydinjätehuoltomaksuun aiheuttavat muutokset rahaston reaalituotossa sekä mahdolliset ydinjätehuollon kustannusarvioiden päivitykset. TVO:n ydinjätehuollon kokonaiskustannukset olivat viime vuonna yhteensä 63,9 miljoonaa euroa.

rahasto_FI.png
investoinnit_FI.png

tvo_vuosihuoltoihin_osallistuneet_yritykset_2017.png

Henkilöstön rakenne