TVO sai valtioneuvostolta hylkäävän päätöksen OL4:n periaatepäätöksen voimassaolon jatkamisesta

25.9.2014

​Valtioneuvosto on tänään kokouksessaan hyväksynyt työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) päätösesityksen, jonka mukaan Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) hakemus OL4-ydinvoimalaitosyksikön voimassa olevan periaatepäätöksen jatkamisesta hylätään. TVO:n hakemus ei siten etene eduskuntakäsittelyyn.

- Mielestämme meillä oli hyvät perusteet OL4:n jatkoaikahakemukselle ja meitä harmittaa, että hakemuksemme hylättiin poliittisen käsittelyn tässä vaiheessa. Eduskunta on aikanaan todennut OL4:n yhteiskunnan kokonaisedun mukaiseksi selvällä äänten enemmistöllä. Moneltakin kantilta katsottuna olisi ollut oikein ja kohtuullista, että eduskunta olisi päässyt ottamaan kantaa myös jatkoaikahakemukseemme, TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua sanoo.

- Olemme valmistelleet hanketta pitkään, vuodesta 2006 lähtien, ja suomalaiset omistajamme ovat sijoittaneet siihen jo lähes sata miljoonaa euroa. Olen ymmälläni siitä, että on näin hankalaa tehdä teollinen investointi Suomeen, Tanhua toteaa.

TVO on tuottanut Olkiluodossa sähköä omakustannushintaan omistajilleen, suomalaiselle teollisuudelle ja energiayhtiöille jo yli 35 vuotta. Olkiluoto on hyvä, valmis laitospaikka uudelle sähköntuotannon miljardi-investoinnille.

Lisätietoja antavat:


Toimitusjohtaja Jarmo Tanhua, puh. 09 6180 2500
OL4-hankkeen johtaja Janne Mokka, puh. 02 8381 8000