TVO:n yhteiskuntavastuuraportti löytyy vuosikertomusportaalista

22.4.2016

​TVO on sitoutunut vastuulliseen toimintaan yhteiskuntavastuupolitiikkansa ja sen toteuttamiseen ohjaavan vastuullisuusohjelman avulla.

2015 vastuullisuusohjelman tavoitteet tukevat paitsi TVO-konsernin strategisia tavoitteita, myös olennaisuusanalyysissä esiin nousseita sidosryhmien ja liiketoiminnan kannalta merkityksellisimpiä vastuullisia näkökohtia. Vastuullisuusohjelman kehityskohteiksi valitsimme turvallisuuskulttuurin parantamisen, kustannustehokkaat toimintatavat sekä hyvän työhyvinvoinnin.

- Kaiken toiminnan ja suunnittelun perustana on turvallisuus, jota olemme kehittäneet sekä teknisen turvallisuuskulttuurin että käyttäytymisen ja asenteiden turvallisuuskulttuurin tasolla. Turvallisuus on vastuullisuusohjelmamme ytimessä. Omistaja-arvon kasvattamiseen tähtäävien toimenpiteiden lisäksi kehitimme henkilöstön työhyvinvointia, yhteiskuntajohtaja Anna Lehtiranta sanoo.

TVO tunnetaan vastuullisesta toiminnastaan

TVO kuuntelee herkällä korvalla kaikkia sidosryhmiään ja käy aktiivista vuorovaikutusta heidän kanssaan. Palautetta TVO:n toiminnasta tuli tutkimuksista, joilla mitattiin sidosryhmien energia-asenteita, luottamusta TVO:hon sekä henkilöstön työtyytyväisyyttä. Sidosryhmätutkimuksen mukaan yhä useampi puoltaa ydinvoimaa ympäristösyistä.

- TVO:n toiminnan tunnettuus on parantunut entisestään, ja yhtiön maine kaikissa sidosryhmissä on erinomaisella tasolla. Vastaajien mukaan TVO on myös parantanut vastuullisuuttaan ja avoimuuttaan. Vastaajista 93 prosenttia piti TVO:ta vastuullisena ydinvoimayhtiönä. Yhtiön vahvuuksina nähdään vastuullisuuden lisäksi luotettavuus, suomalaisuus, huippuluokan laatu sekä ympäristöystävällisyys, Lehtiranta kertoo.

- Muutoksilla on ollut myös vaikutuksia henkilöstöön ja johtamiseen. Henkilöstötutkimuksen tulokset huomioiden olemme käynnistäneet toimenpiteet, joilla kehitetään yritys- ja johtamiskulttuuria sekä selkeytetään yhtiön strategiaa ja toimintakulttuuria.

Vuoden 2015 lopulla TVO sai tunnustuksen Euroopan Unionin komissiolta ympäristöasioiden hallintajärjestelmästään, joka on rekisteröity ensimmäisten suomalaisyritysten joukossa vapaaehtoisia ympäristöjärjestelmiä koskevan EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) -asetuksen mukaisesti.

- Tunnustus annettiin yrityksille, jotka ovat myös jatkaneet vahvaa sitoutumista ympäristövastuuseen. TVO:n vuosittain julkaisemat ympäristöraportit on laadittu EMAS-järjestelmän mukaisesti vuodesta 2001 lähtien, ja raportin sisältämät tiedot perustuvat sertifioituun ympäristöjärjestelmään, Lehtiranta sanoo.

Toimintamme läpinäkyvyyden lisäämiseksi käytämme kestävän kehityksen Global Reporting Initiative GRI G4 - ja G4 Electric Utilities Sector Disclosures - raportointiohjeistoja, ja toimintaohjeemme noudattaa OECD:n toimintaohjeita monikansallisille yrityksille. TVO:n vastuullisuustyöstä voi lukea yhtiön viidennestätoista Yhteiskuntavastuu 2015 -raportista ja sähköntuotannon ympäristöhyödyistä ja vaikutuksista Ympäristöraportista, jotka muodostavat kokonaisuuden muun vuosiraportoinnin kanssa.

Yhteiskuntavastuu 2015 -raportti vuosikertomusportaalissa: vuosikertomus2015.tvo.fi/