​Kannamme vastuumme laadukkaalla ja tehokkaalla työllä

9.10.2014

​TVO:n missio on tuottaa ydinvoimalla ilmastoystävällistä sähköä osakkaille turvallisesti ja kustannustehokkaasti sekä luoda siten hyvinvointia Suomelle. Se kertoo paljon TVO:n yhteiskuntavastuusta suomalaiselle yhteiskunnalle. TVO on turvallisen ja vakaan perusvoiman tuottajana merkittävä yhteiskunnallinen toimija.

- TVO:n yhteiskuntavastuu kulminoituu turvalliseen, taloudelliseen ja vakaaseen sähköntuotantoon ja vastuulliseen ydinjätehuoltoon. Sähköntuotantomme on ilmasto- ja ympäristöystävällistä koko elinkaaren osalta. Toimintamme perustuu paitsi tinkimättömään turvallisuuskulttuuriin myös energisoivaan johtamiseen ja osaavaan henkilöstöön, myös avoimeen viestintään ja vuorovaikutukseen, yhteiskuntaosaston johtaja Anna Lehtiranta kiteyttää.

Kaikkialla konsernissa on jo vuosikausien ajan tehty pitkäjänteistä vastuullista työtä, minkä konkreettisesti osoittivat vuoden 2013 laitosyksiköihin liittyvät merkkihetket: 35 vuotta sähköä Olkiluodosta, OL2:n 200 terawattitunnin kaupallinen tuotanto ja historian paras tuotantotulos 14,63 TWh.

- Arvojemme mukaisesta vastuullisesta työskentelystä kertoo myös nykyisten laitosyksiköiden kuuluminen alkuvuosien jälkeen jatkuvasti maailman luotettavimpien ydinvoimalaitosyksiköiden joukkoon, Lehtiranta sanoo.

- Yhteiskuntavastuumme TVO:n liiketoimintaa tukevaa, omaehtoista vastuullisuutta, joka määräytyy yhtiön arvojen, tavoitteiden sekä lainsäädännön ja sidosryhmien odotusten perusteella. Yhteiskuntavastuutyö kuuluu yhtiön strategian ytimeen ja on siten normaalia, jokapäiväistä toimintaa.

Vastuullisuusohjelma konkretisoi vastuullisen toiminnan tavoitteet

TVO:n yhteiskuntavastuu kiteytyy yhteiskuntavastuupolitiikkaan ja sen toteuttamiseen vastuullisuusohjelman avulla. Toimintaohje (Code of Conduct) määrittelee myös TVO:n ja sen alihankkijoiden yleisiä toimintaperiaatteita ja linjauksia vastuullisesta toiminnasta.

tvo_vastuullisuusohjelma2.jpg

- TVO:n missio kiteyttää sen, mistä vastuullisuusohjelmassa on kysymys. Tavoitteemme on tuottaa ilmastoystävällistä sähköä turvallisesti, ja tämä tavoite on vastuullisuusohjelman ydin, Lehtiranta sanoo.

Vastuullisuusohjelma tuli voimaan vuoden 2014 alusta, ja sen yhteiskuntaan, ympäristöön ja johtamiseen liittyvät tavoitteet tukevat keskiössä olevaa päätavoitetta: tuottaa ilmastoystävällistä sähköä turvallisesti.

- TVO:n vastuullisuusohjelma sisältää konkreettisia osatavoitteita muun muassa turvalliselle ja häiriöttömälle sähköntuotannolle, energiatehokkaalle toiminnalle sekä ydinalan turvallisuuskulttuurin edelleen kehittämiselle ja osaamisen varmistamiselle. Muita osatavoitteita on asetettu tutkimus- ja kehitystoiminnalle, vastuulliselle hankinnalle, avoimelle viestinnälle ja vuorovaikutukselle, ympäristökuormitukselle sekä ydinjätehuollolle.

Vastuullisuusohjelman toteutumista seurataan yhteiskuntavastuuryhmässä, johon kuuluu asiantuntijoita eri puolilta organisaatiota, ja ohjelman tavoitteiden toteutumisesta raportoidaan säännöllisesti.