Lähialueen asukkaat vieraisilla TVO:lla

9.7.2013

​ TVO kutsuu lähialueen asukkaita ja kesäasukkaita säännöllisin väliajoin vieraisille Olkiluotoon. Kesäisenä perjantaina 5.7. lähiasukkaat kokoontuivat Olkiluodon Vierailukeskukseen kuulemaan TVO:n ajankohtaisia asioita.

Tarjolla oli kuulumisten lisäksi toimintaa. Vieraat saivat tutustua TVO:n palokalustoon sekä kodin ja mökin paloturvallisuuteen, kaataa keiloja sankoruiskulla, kiertää Vierailukeskuksen näyttelyssä ja tutustua saaren luontoon Vierailukeskusta ympäröivällä havaintopolulla.



Sammutusnäytökset säännöllisin väliajoin keräsivät innokkaan yleisön näkemään läheltä, kuinka tulen syttyessä on toimittava. Halukkaat pääsivät itse kokeilemaan, kuinka sammutuspeitteen ja vesisammuttimen kanssa palon tukahduttaminen toimii. Päivän täytti innostunut mieli.

Lapset maalasivat kiviä. Lopputuloksena oli kotiin ja mökille viemisiksi leppäkerttuja ja muita värikkäiksi maalattuja kiviä. Vain mielikuvitus oli rajana. Lapsilla oli myös mahdollisuus kokeilla palomiesten varustusta ja otattaa itsestään kuvia muistoksi vierailustaan.

- Tapahtuma oli onnistunut ja kiinnostava, sillä lähes 300 vierasta saapui Olkiluotoon. Ilmakin suosi. Lähialueen asukkaiden tapahtuma saa jatkoa tulevaisuudessa, lupaa yhteiskuntavastuusta vastaava tiedottaja Sini Gahmberg.